Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2023 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 13:18

Disney lanceert crypto platform voor Apple en Android

icon-nft
NFT nieuws
Disney lanceert crypto platform voor Apple en Android

Foto: Konstantin Yolshin/Shutterstock

Disney, een van ‘s werelds grootste en meest bekende entertainmentconglomeraten, zet een grote stap in de crypto-wereld. Samen met Dapper Labs, het bedrijf achter de Flow (FLOW) blockchain, gaat Disney een platform voor non-fungible tokens (NFT’s) op de markt brengen. Onder de naam ‘Disney Pinnacle’ streeft het initiatief ernaar om een ‘’sociaal gedreven verzamelervaring te worden’’, gedreven door blockchaintechnologie.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT platform Disney

Dapper Labs kondigde de aankomende lancering gisteren aan in een nieuw blogbericht.

Naast de Flow blockchain is Dapper Labs ook het bedrijf achter CryptoKitties, een blockchain-game gebaseerd op het Ethereum (ETH) netwerk en NBA Topshot, een platform waar gebruikers NFT’s kunnen verhandelen die momenten uit NBA-wedstrijden vertegenwoordigen.

Nu slaat het de handen ineen met Disney om zijn bekendheid in de sector van digitale activa tot een nog hoger niveau te tillen.

Uit de aankondiging van Dapper Labs blijkt dat Disney zijn iconische tekenfilmfiguren van de afgelopen eeuw op Disney Pinnacle zal zetten. Het NFT-platform zal tevens iconen van Pixar en helden en schurken van Star Wars bevatten, uniek vormgegeven als verzamelbare en verhandelbare ‘digitale pins’.

Disney pinnacle is gebouwd op de Flow blockchain en zal later dit jaar gelanceerd worden in de Apple App Store voor iOS, de Google Play Store voor Android en op het web. Op de officiële pagina is momenteel alleen een landingspagina te vinden waar mensen zichzelf op de wachtlijst voor het platform kunnen zetten.

De CEO van Dapper Labs, Roham Gharegozlou, zei het volgende over het nieuwe NFT-platform in de aankondiging:

‘’Disney Pinnacle is een geheel nieuw product dat vanaf de basis is ontworpen om alles te integreren wat we de afgelopen jaren hebben geleerd. Fans overal ter wereld zullen in staat zijn om dynamische pins op hun telefoon te verzamelen en direct en veilig met elkaar te handelen, ongeacht waar ze zich bevinden.’’

Eerdere crypto stappen Disney

Het is niet het eerste uitspaje van Disney tot het crypto-landschap. Eerder dit jaar bracht de Hollywood-studio namelijk al een limited edition NFT-serie uit van digitale Star Wars-speeltjes.

Disney had vorig jaar tevens plannen om zich te wagen aan de metaverse, maar aan het begin van dit jaar trok Disney de stekker uit haar metaverse-divisie als onderdeel van een breder herstructureringsplan om de bedrijfskosten met 5,5 miljard dollar te verlagen en 7.000 medewerkers te ontslaan in twee maanden tijd. De metaversie-divisie bestond eerder uit zo’n  50 werknemers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement