Erik Juffermans Erik Juffermans
12/02/2024 17:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 15:35

Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-nft
NFT nieuws
Blue-chip NFTs als hefboom investering in Ethereum en crypto web3

Foto: mundissima/Shutterstock

De afgelopen week doen niet alleen de crypto koersen het goed. Ook de non-fungible token (NFT) markt trekt eindelijk weer bekijks. Het volume van de Ethereum (ETH) NFT markt bereikte het hoogste niveau in de afgelopen 12 maanden. Ook zit er een verrassende verschuiving aan te komen in de top drie grootste NFT collecties.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum NFT’s zijn terug

Afgelopen maanden deden de bitcoin NFT’s, Ordinals genoemd, het heel erg goed. Daarmee ontstond de discussie of de NFT’s op Ethereum hun vergane glorie zouden kunnen herstellen. Volgens data van CryptoSlam zijn de Ethereum NFT’s terug. Vorige week noteerde deze namelijk het hoogste handelsvolume sinds eind februari 2023. 

Opvallend is overigens dat de nieuwe ‘mints’, de lanceringen van nieuwe NFT-collecties, juist dalen de afgelopen weken. Het stijgende volume is dus vooral te danken aan NFT verkopen.

Ook was Ethereum het populairst van alle blockchains wat betreft de NFT activiteit. Andere blockchains die een groot NFT volume genereren zijn Solana (SOL), Bitcoin (BTC) en Polygon (MATIC).

NFT strijd in de top 3

Verder lijkt er een spannende strijd gaande te zijn in de top drie van grootste NFT collecties op het Ethereum netwerk. De gedoodverfde nummer 1 is nog altijd de beroemde CryptoPunks collectie. De nummer twee is momenteel de Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie. Maar de marktkapitalisatie van de nummer drie, de Pudgy Penguins, komt snel dichterbij.

De marktkapitalisatie van CryptoPunks bedraagt 579 duizend ETH en de bodemprijs ligt op $143 duizend (58 ETH). De nummer twee BAYC heeft een marktkapitalisatie van 230 duizend ETH, en de bodemprijs ligt op $57 duizend (23 ETH). Pudgy Penguins noteert vandaag een marktkapitalisatie van 180 duizend ETH en de bodemprijs ligt op $50 duizend (20 ETH).

Wie denkt dat de NFT’s slechts simpele digitale plaatjes zijn, heeft het eigenlijk mis. Een goede manier om de collecties te bekijken is als stukje van de bedrijven door wie ze worden ontwikkelt. Deze NFT bedrijven timmeren namelijk hard aan de weg. Zo is Yuga Labs, het bedrijf achter CryptoPunks en BAYC, bezig met de ontwikkeling van de Otherside Metaverse. Pudgy Penguins gaat binnenkort ‘Pudgy World’ lanceren, een interactieve gamewereld voor de aanstaande Apple Vision Pro. De NFT’s zijn als het ware aandelen in deze revolutionaire projecten. Uiteraard zijn er ook talloze waardeloze collecties op de markt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie