Kevin Schijven Kevin Schijven
08/03/2022 07:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:12

Interesse in NFT en metaverse daalt hard in 2022

icon-nft
NFT nieuws
Interesse in NFT en metaverse daalt hard in 2022

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Eind vorig jaar zagen we de hype omtrent verschillende metaverse en non-fungible token (NFT) projecten flink toenemen. Het zorgde ervoor dat de koersen van cryptocurrencies als decentraland (MANA), gala (GALA), sandbox (SAND), axie infinity (AXS) en meer even fors stegen. Die hype ging gepaard met Facebook die zijn bedrijfsnaam naar Meta veranderde.

Inmiddels liggen de koersen van deze altcoins echter weer ver onder hun all-time highs, namelijk zo’n 60% tot 70%. Helaas geldt dat momenteel voor de meeste crypto  en dat wordt veroorzaakt door de huidige zeer onzekere macro-economische toestanden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Google trends: NFT & metaverse

Echter blijkt uit gegevens van Google Trends dat ook de interesse in metaverse en NFT in 2022 snel keldert. Volgens Google steeg medio oktober het aantal zoekopdrachten naar metaverse extreem snel. De rest van het jaar bleef deze nog relatief hoog, maar eind januari begon de interesse hard te dalen.

google trend metaverse
Google Trends: Metaverse

Het aantal zoekopdrachten naar NFT begon al tijdens de zomer gestaag te stijgen en bereikte pas een piek eind januari. Sindsdien keldert de interesse naar NFT echter ook hard. Het aantal zoekopdrachten naar Web3 piekte eind december, maar daalt momenteel nog niet zo hard.

google trend nft
Google Trends: NFT
Advertentie

Zoekoprachten: crypto, bitcoin, cardano

Als we naar crypto kijken, zien we dat het aantal zoekopdrachten een hoge correlatie met de koersen toont. De interesse voor crypto kwam begin mei het hoogst uit en zag begin november weer een flinke opleving. Sindsdien is het aantal zoekopdrachten naar crypto ook aan het dalen, maar nog lang niet zo hard als de bovenstaande twee. Crypto is een populaire zoekterm in Nederland, vooral in combinatie met Safemoon.

Bitcoin piekte ook als zoekterm in mei. Echter zag deze in november niet dezelfde opleving. Bitcoin is vooral in El Salvador voor vanzelfsprekende redenen populair als zoekterm. Ethereum volgt ongeveer hetzelfde patroon als bitcoin. Cardano zag nog een opleving eind augustus door de lancering van smart contracts en is vooral in Nederland populair. Er lijkt nog weinig over te zijn van de interesse in Dogecoin en ook die van Shiba Inu daalt flink.

Het dalende aantal zoekopdrachten komt overeen met het gebrek aan retail interesse. Het toont aan dat er momenteel weinig nieuwe vraag is en dat weerhoudt wellicht de koersen van een uitbraak.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie