Simon Bosch Simon Bosch
14/03/2022 14:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 14:07

LootLARP stopt NFT’s in echte objecten voor real-life spellen

icon-nft
NFT nieuws
LootLARP stopt NFT’s in echte objecten voor real-life spellen

Foto: moorathenight / Shutterstock.com

Misschien worden steeds meer dingen digitaal en leef je over een aantal jaar voor de helft in de metaverse, maar toch gaat er niets boven een spelletje in de echte wereld. Een Amerikaans bedrijf werkt aan non-fungible tokens (NFT’s) ‘embedden’ in echte objecten, voor gebruik bij spellen in de echte wereld.

Dat schrijft The Block, die de Ethereum (ETH) gerelateerde conferentie ETHDenver heeft bijgewoond. De auteur is langs geweest bij LootLARP, een bedrijfje uit Denver dat zich heeft toegewijd aan dit doel. ‘Loot’ slaat op de items die je kunt verzamelen in games, alhoewel het over het algemeen gaat over voorwerpen in digitale games.

Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT’s voor de ‘echte’ wereld

LootLARP streeft ernaar om ze naar de echte wereld te verplaatsen, door chips in fysieke voorwerpen te plaatsen en ze cryptografisch te verbinden met de Ethereum-blockchain. ‘LARP’ staat voor ‘live-action role play’. Veel van de voorwerpen die het bedrijfje al heeft gemaakt zijn meelee-wapens die je zou tegenkomen in een fantasy-film. De chips zijn afkomstig van Kong, die voornamelijk crypto-betalingskaarten maken. Een app kan de NFT’s scannen, om zo spelerdata te volgen en te gebruiken in toepassingen. Het concept is nog in ontwikkeling, maar het is de bedoeling om in juni tijdens de NFT NYC-conferentie de mogelijkheden tentoon te stellen.

Advertentie

Mogelijkheden buiten de metaverse

De mogelijkheden van dit concept zijn praktisch eindeloos. Zo zou je naast het tokenizen van voorwerpen voor spelletjes ook kunnen denken aan voorwerpen die je favoriete sportheld heeft gebruikt, of de voorwerpen zelf als een spelobject gebruiken in een wereld die sterk in verbinding staat met de metaverse. Je zou ook totaal nieuwe sporten kunnen bedenken, of schadelijke voorwerpen zoals wapens een keurmerk mee kunnen geven.

Een tijdje geleden ontstond er veel hype rondom het integreren van NFT’s in games. Zo zou je NFT’s kunnen maken van loot, om zo je verkregen spullen in of buiten het spel om te verkopen. Niet veel later bleek dat game-ontwikkelaars lang niet altijd blij waren met dit idee. Het idee dat het de ontwikkelaar er financieel door benadeeld zou kunnen worden is niet het enige argument, zo was gameplatform Steam bezorgd om de hoge mate van illegale transacties die NFT’s op het platform veroorzaakten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie