Wessel Kersting Wessel Kersting
21/07/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 14:05

Minecraft zal nooit NFT’s onderdeel van het spel maken

icon-nft
NFT nieuws
Het spel Minecraft zal nooit NFT's aanbieden

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Op 20 juli heeft Mojang Studios, het team achter het spel Minecraft, aangegeven dat zij geen gebruik willen maken van non-fungbile tokens (NFT) in haar spel.

Het bedrijf heeft in een statement laten weten dat het gebruik van blockchain technologie en NFT’s niet in hun waarden van creatieve inclusie en co-play thuishoort. Dit aangezien spelers met NFT’s beloningen kunnen verdienen buiten het spel om.

Mojang Studios gaf ook aan dat het gebruik van NFT’s sommige spelers een voordeel geeft die andere niet kunnen krijgen. Het NFT-systeem zorgt voor schaarsheid en uitsluiting binnen de community. Dit wil het team juist voorkomen. Daarom hebben zij hun community guidelines aangepast:

“NFT’s kunnen modellen van schaarste en uitsluiting creëren die in strijd zijn met onze richtlijnen en de geest van Minecraft, […] NFT’s omvatten niet al onze communities en creëren een scenario van de haves en de have-nots.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s kunnen het spel enkel negatief veranderen

Daarnaast stelt Mojang Studios dat het gebruik van in-game NFT’s het doel van het spel verandert. Spelers zijn dan niet meer gericht op plezier maken, maar meer met de speculatieve waarde van hun NFT’s.

Ook gaf het bedrijf aan bang te zijn voor de mogelijke implicaties voor het bedrijf zelf. Op deze manier is het voor hackers en oplichters interessant om Minecraft en haar spelers te targeten. Wanneer de NFT’s hard in waarde stijgen zullen oplichters er alles aan doen om de spelers op te lichten. Dit is al bij vele andere cryptocurrency games gebeurd. Mojang wil geen onveilig platform aan haar spelers bieden.

Advertentie

Misschien toch wel blockchain technologie in de toekomst

Hoewel het bedrijf op dit moment fel tegen de integratie van blockchain technologie in het spel is, kan dit nog veranderen. Het team heeft aangegeven wel de ontwikkelingen van deze sector in de gaten te houden om te zien of er iets in de toekomst uitkomt wat het spel wel kan helpen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie