Wessel Kersting Wessel Kersting
21/07/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 14:05

Minecraft zal nooit NFT’s onderdeel van het spel maken

icon-nft
NFT nieuws
Het spel Minecraft zal nooit NFT's aanbieden

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Op 20 juli heeft Mojang Studios, het team achter het spel Minecraft, aangegeven dat zij geen gebruik willen maken van non-fungbile tokens (NFT) in haar spel.

Het bedrijf heeft in een statement laten weten dat het gebruik van blockchain technologie en NFT’s niet in hun waarden van creatieve inclusie en co-play thuishoort. Dit aangezien spelers met NFT’s beloningen kunnen verdienen buiten het spel om.

Mojang Studios gaf ook aan dat het gebruik van NFT’s sommige spelers een voordeel geeft die andere niet kunnen krijgen. Het NFT-systeem zorgt voor schaarsheid en uitsluiting binnen de community. Dit wil het team juist voorkomen. Daarom hebben zij hun community guidelines aangepast:

“NFT’s kunnen modellen van schaarste en uitsluiting creëren die in strijd zijn met onze richtlijnen en de geest van Minecraft, […] NFT’s omvatten niet al onze communities en creëren een scenario van de haves en de have-nots.”

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT’s kunnen het spel enkel negatief veranderen

Daarnaast stelt Mojang Studios dat het gebruik van in-game NFT’s het doel van het spel verandert. Spelers zijn dan niet meer gericht op plezier maken, maar meer met de speculatieve waarde van hun NFT’s.

Ook gaf het bedrijf aan bang te zijn voor de mogelijke implicaties voor het bedrijf zelf. Op deze manier is het voor hackers en oplichters interessant om Minecraft en haar spelers te targeten. Wanneer de NFT’s hard in waarde stijgen zullen oplichters er alles aan doen om de spelers op te lichten. Dit is al bij vele andere cryptocurrency games gebeurd. Mojang wil geen onveilig platform aan haar spelers bieden.

Advertentie

Misschien toch wel blockchain technologie in de toekomst

Hoewel het bedrijf op dit moment fel tegen de integratie van blockchain technologie in het spel is, kan dit nog veranderen. Het team heeft aangegeven wel de ontwikkelingen van deze sector in de gaten te houden om te zien of er iets in de toekomst uitkomt wat het spel wel kan helpen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie