Rico Engelbarts
01/09/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2023 18:28

NFT’s op Facebook en Instagram: Is dit wel veilig?

BNB-BNB Dogecoin-DOGE Cardano-ADA Ethereum-ETH Solana-SOL more-coins-icon
icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/rafapress

Op maandag maakte Meta, het moederbedrijf achter onder meer Facebook en Instagram, bekend dat gebruikers non-fungible tokens (NFT) zouden kunnen gaan gebruiken op de social media platformen. Crypto Twitter lijkt niet gecharmeerd te zijn van deze zet van Meta. Volgens veel experts kunnen de privacy en veiligheid van gebruikers door Meta niet gewaarborgd worden.

NFT’s en Meta

Gebruikers kunnen nu op Facebook en Instagram gemakkelijk hun nieuwste digitale verzamelitems tentoonstellen door simpelweg digitale wallets met de social media platformen te koppelen. Op het eerste gezicht lijkt dit natuurlijk een uitstekend voorbeeld van adoptie van de crypto industrie, maar lang niet iedereen is even enthousiast.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het imago dat Meta over de jaren heen heeft gekregen. Privacy en het waarborgen van gebruikersgegevens zijn nu niet bepaald dingen waar Meta om bekend staan. Integendeel, de afgelopen paar jaar kwam Meta geregeld in het nieuws door grootschalige data-lekken.

Crypto Twitter waarschuwt daarom voor het integreren van digitale wallets met Facebook en Instagram. 

“Ik denk niet dat het slim is om digitale verzamelobjecten aan Meta toe te vertrouwen.”

Vrijwel alle kritiek gaat over het feit dat Meta op deze manier gevoelige informatie over de digitale wallets in handen zou kunnen krijgen. Twitter gebruiker ‘CryptoBARTENDER’ stelde zelfs dat hij eerder de overheid vertrouwt met zijn digitale wallets dan een bedrijf zoals Meta. 

Heftige kritiek op Meta

In de aankondiging onthulde Meta dat “mensen onze tools kunnen gebruiken om hun accounts veilig te houden en digitale verzamelobjecten te rapporteren die tegen onze community richtlijnen ingaan.” Meta heeft nog geen concrete plannen gedeeld die het heeft om de digitale wallet gerelateerde gegevens van hun gebruikers veilig te houden.

Het sentiment vanuit de crypto gemeenschap jegens de nieuwe plannen van Meta zijn in ieder geval onmiskenbaar. Wantrouwen overheerst boven elke andere emotie. En dit is natuurlijk niet geheel onterecht. Feit blijft dat Meta in het verleden een betreurenswaardig track record heeft als het op het beschermen van gebruikersdata aankomt. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie