Erik Juffermans Erik Juffermans
28/02/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2023 12:00

Nieuwe NFT rage met Hollandse trots: Delft Blue Night Watch

icon-nft
NFT nieuws
Reloj Nocturno Azul de Delft: El arte de Rembrandt y la tecnología

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

De Delfts Blauwe Nachtwacht is een bijzonder project dat kunst en geschiedenis op een unieke manier verenigt. Het project beoogt het tegeltableau de Delfts Blauwe Nachtwacht te vereeuwigen als een NFT. Elke tegel wordt vertegenwoordigd door drie unieke NFT’s. De NFT-houder kan ook een fysieke reproductie (phygital tile) in bezit krijgen.

De Delfts Blauwe Nachtwacht is het eerste project van het Art Attainment-initiatief, een NFT-kunstcollectief dat liefhebbers van geschiedenis, kunst en NFT’s bij elkaar brengt. Het initiatief heeft al plannen aangekondigd om andere beroemde kunstwerken te digitaliseren. 

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Een Delfts blauwe ode aan de Nachtwacht

Iedereen in Nederland kent de Nachtwacht wel; het kolossale meesterwerk van de schilder Rembrandt van Rijn. Het schilderij, dat tentoongesteld wordt in het Rijksmuseum te Amsterdam, wordt gewaardeerd op 500 miljoen euro. De keuze voor deze versie met Delfts blauwe tegels reflecteert de waardering voor het Nederlandse artistieke erfgoed. Alle 480 tegels waar het werk uit bestaat zijn op originele wijze handgeschilderd door Nederlandse kunstenaars.

Ogen op de toekomst

Dit project heeft de aandacht getrokken van de internationale web3-gemeenschap, met toonaangevende platforms zoals Cointelegraph en NFT Evening die erover rapporteren. Het project heeft meer dan 12k volgers op Twitter en is daarmee een veelbesproken initiatief. Wat dit project onderscheidt, is hoe het de digitale en fysieke kunstwereld overbrugt. De NFT-houder is niet alleen eigenaar van het digitale deel van het kunstwerk maar kan ook een reproductie van een fysieke tegel van het Delfts Blauwe kunstwerk ontvangen. Het is een “Phygital”-ervaring die zowel kunstliefhebbers als NFT-verzamelaars zeker zal boeien.

De Delfts Blauwe Nachtwacht is een opmerkelijk project dat een eerbetoon brengt aan het Nederlandse artistieke erfgoed. Het brengt kunst en geschiedenis naar de wereld van NFT’s. Het Art Attainment-initiatief loopt voorop bij het digitaliseren van beroemde kunst en zal zeker meer aandacht trekken van de web3 en ook de kunst wereld. Dit project is een uitgelezen kans voor kunstliefhebbers en NFT-verzamelaars om een stukje Nederlandse geschiedenis en een NFT-kunstwerk te bezitten. Blijf op de hoogte van het project en volg Delft Blue Night Watch op Twitter.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie