Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
21/10/2022 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2022 13:11

Nieuwe update maakt Rarible ultieme NFT-marktplaats

icon-nft
NFT nieuws
Nieuwe update maakt Rarible ultieme NFT-marktplaats

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Rarible, een op Ethereum (ETH) gebaseerde non-fungible token (NFT) marktplaats, heeft op 20 oktober zijn platform upgrade naar Rarible 2 aangekondigd.

Het platform heeft een update uitgebracht voor zijn ecosysteem genaamd Rarible 2. Het platform is getransformeerd in een geaggregeerde NFT marktplaats.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Wat is er veranderd aan Rarible?

De NFT-marktplaats zegt dat het nieuwe aggregatietools introduceert om NFT’s uit de hele Web3-ruimte onder de aandacht te brengen. Dit betekent dat gebruikers Ethereum-gebaseerde digitale activa van Rarible, OpenSea, LooksRare, X2Y2 en Sudoswap kunnen doorzoeken en kopen.

Het platform heeft nog een nieuwe functie gelanceerd. Gebruikers kunnen meerdere NFT’s toevoegen aan een “shopping bag.” Hierdoor kunnen ze meerdere digitale activa in een enkele transactie kopen, waardoor de bijbehorende transactiekosten worden geminimaliseerd.

Rarible introduceerde ook een mechanisme waarin gebruikers hun RARI, het native token van de marktplaats, kunnen vergrendelen om beloningen en incentives te verdienen voor deelname aan het ecosysteem.

“Dit is hoe de markt werkt”, zegt Alexander Salnikov, medeoprichter en chief strategy officer bij Rarible. 

“Kopers willen gewoon iets kopen [dat] effectief is met de beste prijs.”

Salnikov zegt dat dit een stap is naar verdere decentralisatie van het platform. 

Advertentie

Toename van terugkerende NFT gebruikers

Het idee voor het samenvoegen van NFT’s komt grotendeels voort uit de wens van het bedrijf om meer verzamelobjecten, gebruikers en uiteindelijk liquiditeit naar zijn eigen platform te brengen. 

De hoop, zegt hij, is dat Rarible een toename van terugkerende gebruikers zal zien. Dit wil men bereiken door zich met de aggregatie op korte termijn handelaren te richten. 

De aggregatie-aanpak is voor Rarible logischer dan voor zijn grotere rivalen. Het is groot genoeg is om de marktplaatsen samen te voegen, terwijl het nog steeds klein genoeg is om een aanzienlijk voordeel te zien van NFT’s die op zijn platform staan.

“We geven gebruikers het beste venster naar de markt, en tegelijkertijd bouwen we een beloning die een draaikolk van liquiditeit naar ons eigen orderboek creëert,” voegt Salnikov toe.

“Het is als het verplaatsen van listings van andere plaatsen naar onze eigen marktplaats.”

De update van Rarible is een poging van het bedrijf om te groeien ondanks tegenwind in de NFT-markt. De geaggregeerde marktplaats brengt liquiditeit binnen, de beloningen zorgen voor “een gamified ervaring”, aldus Salnikov.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie