Ivo Melchers Ivo Melchers
24/01/2023 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 12:02

Porsche lanceert eigen NFT collectie, community is kritisch

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Audio und werbung

Eind november kondigde autogigant Porsche aan zijn intrede in web3 te gaan maken met een eigen non-fungible token (NFT) collectie. Gisteren werd de collectie van 7500 stuks, gebaseerd op de klassieke Porsche 911, officieel gelanceerd.

Crypto ontbijt: Bitcoin whales slaan in & miljardenboete voor Ripple
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT lancering

Maandag om 9.00 uur EST konden mensen op de allowlist in vier waves van elk een uur een maxiumum van 3 virtuele 911 Porsches minten. De prijs voor het minten was 0,911 ETH, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van ongeveer $1.500. Nadat de allowlist was geëindigd, werden de NFT’s vrijgegeven voor het grote publiek met wederom een maximale hoeveelheid van 3 NFT’s.

In de uren na de opening van de collectie leek de verkoop vast te lopen. Op het moment van schrijven zijn er dan ook slechts 1.393 van de 7.500 NFT’s gemint, volgens de officiële website. Ook de verkoop op de secundaire markt lijkt allesbehalve populair te zijn. Op het moment van schrijven is de floor price van de collectie ongeveer 0,89 ETH op OpenSea. Het is dus momenteel goedkoper om een NFT te kopen op OpenSea, dan het te minten.

Na de aankoop van de NFT kunnen eigenaren zelf meebeslissen over het ontwerp van hun individuele NFT. Porsche maakt het namelijk mogelijk om een kernthema te kiezen. Zo kan er gekozen worden tussen performance, lifestyle of heritage. Het algemene ontwerp van de NFT wordt beïnvloed door het gekozen kernthema. De digitale verzamelobjecten zijn ontwikkeld door ontwerper en 3D-kunstenaar Patrick Vogel.

Kritiek op web3-intrede

Sommige Twitter-gebruikers verzetten zich tegen de collectie en merkten op dat de dure mintprijs en verkoopstrategie niet overeenkwamen met de ethos van web3.

Dave Krugman, kunstenaar en oprichter van NFT creatief bureau Allships, deelde ook zijn mening over de NFT collectie van Porsche:

‘’Mijn belangrijkste advies voor grote merken die de ruimte betreden is om je eerste poging zo dicht mogelijk bij gratis te maken. Vind je community en bewijs jezelf tegenover hen voordat je om miljoen dollars vraagt.’’

Volgens Krugman zorgt een hoger mintprijs voor verwachtingen die je nooit waar zult kunnen maken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie