Wessel Kersting Wessel Kersting
06/05/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 14:15

Rapper Ice Cube is Dogecoin fan, verkoopt NFT’s aan MyDoge wallet oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Rapper Ice Cube is Dogecoin fan, verkoopt NFT's aan MyDoge wallet oprichter

Foto: Jamie Lamor Thompson / Shutterstock.com

De bekende rapper O’Shea Jackson Sr., ookwel Ice Cube genoemd, doet mee aan de Dogecoin (DOGE) hype door een DOGE transactie die hij ‘ongelooflijk en historisch’ noemt. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Basketball team NFT’s

Meneer Cube heeft zijn eerste stappen in de Dogecoin wereld gezet met de BIG3 basketball league waar hij mede-oprichter van is. Deze organisatie heeft een unieke basketbalcompetitie opgezet door drie spelers tegenover elkaar te zetten in plaats van de traditionele vijf spelers.

Vorige maand kwam BIG3 met een nieuw eigendomsmodel uit voor de competitie, waarbij er nu tokenized stakes worden verkocht van elk team. Er zijn in totaal 1.000 non-fungible tokens (NFT’s) per team. De competitie bestaat in totaal uit 12 teams. Ook zijn er 25 ‘Fire’ NFT’s die $25.000 per stuk waard zijn en 975 ‘Gold’ NFT’s die $5.000 per stuk waard zijn. 

Woensdag stuurde Bill Lee, mede-oprichter van MyDoge wallet, een tweet naar de rapper met daarin “if ya dig DOGE, me and the DogeArmy will take one as well,”, ofwel “Als je DOGE leuk vind, zullen ik en het Doge-leger er ook een [NFT] nemen,” als reactie op de aankondiging dat Snoop Dogg ook NFT’s van twee teams zou kopen.

De rapper reageerde op de tweet met “kom op, Bill, je weet dat ik in down ben met de DogeArmy”

Het is echter vooralsnog onduidelijk hoe down Ice is met de DogeArmy, maar toch kwam BIG3 met een aankondiging dat Lee alle 25 Fire NFT’s voor het ‘Aliens’ team heeft gekocht middels de DOGE token.

Dogecoin transactie is ongelooflijk en historisch

De ‘ongelooflijk en historische’ transactie, zoals Ice Cube het noemde was goed voor zo’n 4,86 miljoen DOGE of $625.000. BIG3 noemde het de grootste commerciële transactie in de geschiedenis van de cryptocurrency DOGE.

De Fire NFT’s zijn de hoogste vorm van NFT’s in een team en geven daarom ook de meeste rechten met betrekking tot eigendom en andere voordelen zoals stemrecht, intellectuele eigendoms-/licentierechten voor teamlogo’s, namen en merchandise. Daarnaast wanneer de eigenaar van de NFT besluit zijn Fire NFT te verkopen, krijgen zij ook 40% van de opbrenst uit die verkoop.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement