Wessel Kersting Wessel Kersting
27/05/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 14:11

Solana NFT hacker krijgt koekje van eigen deeg

Nieuws
Solana NFT hacker krijgt koekje van eigen deeg

Foto: Thanakorn.P/Shutterstock

Tegenwoordig hoor je helaas veel verhalen over mensen die middels cryptocurrencies worden opgelicht. Dit wist zich ook uit te breiden naar de non-fungible token (NFT) markt. Door de recente populariteit en de extreme prijsstijgingen zijn NFT’s ook een mooi doelwit geworden voor oplichters. Echter wist de Solana community samen een oplichter op zijn plek te zetten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

World of Solana Discord hack

Een tijd geleden werd het Discord kanaal van gaming ontwikkelingsstudio Uncharted NFT gehackt en zijn de wallets van 109 gebruikers leeggeroofd. In deze hack wisten de oplichters zo’n 150 SOL tokens en 25 World of Solana (WOS) NFTs, waarvan drie zeldzaam en erg waardevol, buit te maken. De NFT’s uit de WOS collectie bevatten 2.222 unieke heldinnen waarvan de duurste op het moment te koop staat voor 123 SOL, ofwel $5.600. De goedkoopste NFT is 2,03 SOL. 

Na de hack was de community erg verdrietig dat de NFT’s weg waren en besloten hun best te doen om ze terug te krijgen. Zij zochten contact met een ontwikkelaar gemaand Cyberfrog op Twitter, hij kon de royalty’s op de gestolen NFT verhogen van 5% naar 98%.

Binnen twee dagen verschenen de NFT’s weer op de Solana NFT marktplaats MagicEden. De gemeenschap kon de 15 gestolen NFT’s terugkopen. Tien NFT’s andere werden gesniped, dit is wanneer iemand tot de laatste seconde wacht met bieden om op deze manier meer zekerheid te hebben dat zij het laatst bod doen en de veiling winnen. 

Uiteindelijk wist de WOS gemeenschap ook de 10 overige NFT’s terug te winnen. Alle 25 NFT’s konden hierdoor weer naar haar rechtmatige eigenaar.

Om het hele verhaal af te sluiten voegde het World Of Solana Twitter account het volgende eraan toe: “gebruik altijd een burner wallet en wees voorzichtig bij het minten van nieuwe NFT’s”.

Het hele verhaal is terug te lezen in deze thread:

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie