Wessel Kersting Wessel Kersting
27/05/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 14:11

Solana NFT hacker krijgt koekje van eigen deeg

icon-nft
NFT nieuws
Solana NFT hacker krijgt koekje van eigen deeg

Foto: Thanakorn.P/Shutterstock

Tegenwoordig hoor je helaas veel verhalen over mensen die middels cryptocurrencies worden opgelicht. Dit wist zich ook uit te breiden naar de non-fungible token (NFT) markt. Door de recente populariteit en de extreme prijsstijgingen zijn NFT’s ook een mooi doelwit geworden voor oplichters. Echter wist de Solana community samen een oplichter op zijn plek te zetten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

World of Solana Discord hack

Een tijd geleden werd het Discord kanaal van gaming ontwikkelingsstudio Uncharted NFT gehackt en zijn de wallets van 109 gebruikers leeggeroofd. In deze hack wisten de oplichters zo’n 150 SOL tokens en 25 World of Solana (WOS) NFTs, waarvan drie zeldzaam en erg waardevol, buit te maken. De NFT’s uit de WOS collectie bevatten 2.222 unieke heldinnen waarvan de duurste op het moment te koop staat voor 123 SOL, ofwel $5.600. De goedkoopste NFT is 2,03 SOL. 

Na de hack was de community erg verdrietig dat de NFT’s weg waren en besloten hun best te doen om ze terug te krijgen. Zij zochten contact met een ontwikkelaar gemaand Cyberfrog op Twitter, hij kon de royalty’s op de gestolen NFT verhogen van 5% naar 98%.

Binnen twee dagen verschenen de NFT’s weer op de Solana NFT marktplaats MagicEden. De gemeenschap kon de 15 gestolen NFT’s terugkopen. Tien NFT’s andere werden gesniped, dit is wanneer iemand tot de laatste seconde wacht met bieden om op deze manier meer zekerheid te hebben dat zij het laatst bod doen en de veiling winnen. 

Uiteindelijk wist de WOS gemeenschap ook de 10 overige NFT’s terug te winnen. Alle 25 NFT’s konden hierdoor weer naar haar rechtmatige eigenaar.

Om het hele verhaal af te sluiten voegde het World Of Solana Twitter account het volgende eraan toe: “gebruik altijd een burner wallet en wees voorzichtig bij het minten van nieuwe NFT’s”.

Het hele verhaal is terug te lezen in deze thread:

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie