Simon Bosch Simon Bosch
27/03/2023 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 08:30

Sony wil je NFT’s over meerdere gameplatformen laten sturen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: testing / Shutterstock.com

Steeds meer traditionele bedrijven zijn op zoek naar manieren om cryptocurrencies en blockchain te integreren in bestaande producten. De gamingindustrie werkt bijvoorbeeld aan het integreren van Non-Fungible Tokens (NFT’s) in games. Sony gaat hier steeds een stapje verder in.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Sony wil in-game NFT’s voor alle platformen

Eind vorig jaar bleek dat Sony in 2021 patent had aangevraagd op een systeem waarmee in-game activa in een soort digitaal kasboek konden worden gezet. Het was duidelijk dat ook Sony plannen had om meer economische waarde in games te stoppen.

Het zou er immers in principe voor zorgen dat je als gamer letterlijk ‘echt’ geld kunt verdienen door in-game activa vrij te spelen en ze te verkopen. Maar de gamewereld is op dit moment nog een soort ommuurde tuin. Je kunt niet in-game items verplaatsen van het ene spel naar het andere, en ze verkopen is ook nu nog niet altijd gebruikelijk.

De Japanse game-uitgever wil hier verandering in brengen. Een nieuw patent toont ideeën om exclusieve items aan gamers te koppelen. Zulke items kunnen dan door slechts één gamer gevonden worden. De NFT die hieraan gekoppeld is kan dan ook worden gebruikt in andere games, en zelfs op andere platformen. Ook wordt hierop bevestigd dat het digitale kasboek gebruikmaakt van blockchain. Net als het vorige patent is dit patent in 2021 al aangevraagd, maar deze maand is hij pas gepubliceerd.

Advertentie

Game ontwikkelaars langzaam wel fan van NFT’s?

Dat geeft aan dat de ommuurde tuin mogelijk steeds opener worden in de toekomst. Momenteel vinden game-ontwikkelaars het niet altijd een goed idee om games bijvoorbeeld ook uit te brengen op andere platformen. Door dit niet te doen kun je mensen namelijk dwingen om een bepaald platform te gebruiken. Maar als je NFT’s kunt versturen van en naar verschillende platformen, dan zal dit voor Sony steeds minder aantrekkelijk worden.

Afgelopen december bleek nog dat de meeste grote gamestudio’s helemaal geen behoefte hebben om NFT’s zo snel mogelijk in hun games te stoppen. Ze zouden namelijk geen geld opleveren, en ontwikkelaars zouden zelfs nog niet goed weten hoe ze de tokens in spellen zouden moeten integreren. Misschien begint dat nu dus langzaam te veranderen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie