Simon Bosch Simon Bosch
27/03/2023 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 08:30

Sony wil je NFT’s over meerdere gameplatformen laten sturen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: testing / Shutterstock.com

Steeds meer traditionele bedrijven zijn op zoek naar manieren om cryptocurrencies en blockchain te integreren in bestaande producten. De gamingindustrie werkt bijvoorbeeld aan het integreren van Non-Fungible Tokens (NFT’s) in games. Sony gaat hier steeds een stapje verder in.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sony wil in-game NFT’s voor alle platformen

Eind vorig jaar bleek dat Sony in 2021 patent had aangevraagd op een systeem waarmee in-game activa in een soort digitaal kasboek konden worden gezet. Het was duidelijk dat ook Sony plannen had om meer economische waarde in games te stoppen.

Het zou er immers in principe voor zorgen dat je als gamer letterlijk ‘echt’ geld kunt verdienen door in-game activa vrij te spelen en ze te verkopen. Maar de gamewereld is op dit moment nog een soort ommuurde tuin. Je kunt niet in-game items verplaatsen van het ene spel naar het andere, en ze verkopen is ook nu nog niet altijd gebruikelijk.

De Japanse game-uitgever wil hier verandering in brengen. Een nieuw patent toont ideeën om exclusieve items aan gamers te koppelen. Zulke items kunnen dan door slechts één gamer gevonden worden. De NFT die hieraan gekoppeld is kan dan ook worden gebruikt in andere games, en zelfs op andere platformen. Ook wordt hierop bevestigd dat het digitale kasboek gebruikmaakt van blockchain. Net als het vorige patent is dit patent in 2021 al aangevraagd, maar deze maand is hij pas gepubliceerd.

Advertentie

Game ontwikkelaars langzaam wel fan van NFT’s?

Dat geeft aan dat de ommuurde tuin mogelijk steeds opener worden in de toekomst. Momenteel vinden game-ontwikkelaars het niet altijd een goed idee om games bijvoorbeeld ook uit te brengen op andere platformen. Door dit niet te doen kun je mensen namelijk dwingen om een bepaald platform te gebruiken. Maar als je NFT’s kunt versturen van en naar verschillende platformen, dan zal dit voor Sony steeds minder aantrekkelijk worden.

Afgelopen december bleek nog dat de meeste grote gamestudio’s helemaal geen behoefte hebben om NFT’s zo snel mogelijk in hun games te stoppen. Ze zouden namelijk geen geld opleveren, en ontwikkelaars zouden zelfs nog niet goed weten hoe ze de tokens in spellen zouden moeten integreren. Misschien begint dat nu dus langzaam te veranderen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie