Wessel Kersting Wessel Kersting
18/05/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2022 19:04

Universal Music Group laat artiesten NFT’s uitbrengen via LimeWire

icon-nft
NFT nieuws
Universal Music Group laat artiesten NFT's uitbrengen via LimeWire

Foto: Michael Vi / Shutterstock.com

Tegenwoordig zien we steeds meer oude muziekplatformen terugkomen, echter maken zij dit keer gebruik van Web3. Zo heeft Napster aangegeven terug te komen in een nieuw jasje. Zij willen namelijk als non-fungible token (NFT) marktplaats op Algorand terugkomen. Daarnaast heeft LimeWire ook een comeback gemaakt.

Algorand is een proof-of-stake blockchain netwerk dat ook wel vaak gezien wordt als concurrent van Ethereum (ETH), het grootste platform voor NFT’s en gedecentraliseerde applicaties (dApps). Vorige week hebben Hivemind, een Web3 en investeringsfirma, en Algorand aangekondigd dat zij het muziek streaming, en voorheen peer-to-peer, platform Napster hebben gekocht. Hun doel is uiteindelijk om dit platform uit te geven als Web3 muziekplatform.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ook LimeWire maakt een comeback

Daarnaast is LimeWire in een nieuw jasje opnieuw begonnen. Iedereen kent LimeWire van vroeger als platform waarop muziek en videobestanden te downloaden waren. Zij zijn nu net als Napster een NFT marktplaats begonnen op Algorand. Hierop gaan zij verschillende muziek gerelateerde NFT collecties op beschikbaar maken van verschillende musici.

LimeWire heeft op 17 mei aangegeven dat Universal Music Group zich op het platform heeft ingeschreven. Dit betekent dat Universal Music Group en alle muzieklabels die daaronder vallen hun eigen NFT’s kunnen uitbrengen via LimeWire.

Onder de Universal Music Group paraplu vallen enorme artiesten zoals Taylor Swift, Kendrick Lamar, U2, The Weeknd, Abba en The Rolling Stones. Dit wil echter niet direct zeggen dat deze artiesten ook daadwerkelijk direct een NFT collectie gaan uitbrengen maar zij hebben hier wel de mogelijkheid toe.

Advertentie

LimeWire token sale

In april had LimeWire al een erg succesvolle token sale. Door middel van deze token sale wist het platform $10,4 miljoen op te halen. Volgens de aankondiging van de token sale zal de officiële lancering van het nieuwe platform ergens deze maand gebeuren.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie