Thom Derks Thom Derks
27/12/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2022 19:10

Vermogensbeheerder Fidelity maakt entree in de metaverse en NFT

icon-nft
NFT nieuws
Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

Foto: PL Gould/Shutterstock

Het grote Fidelity Investments was al druk bezig met bitcoin (BTC), maar gaat zich nu ook op de metaverse richten. De vermogensbeheerder die voor klanten biljoenen dollars aan assets beheert, heeft drie Amerikaanse patenten aangevraagd voor bepaalde vormen van dienstverlening in de metaverse.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Wat gaat Fidelity doen?

Het plan is onder andere om non-fungible tokens (NFT) en NFT-marktplaatsen te omarmen. Fidelity wil in de metaverse vergelijkbare dienstverlening aanbieden als het in het echte leven doet. Hierbij moet je dus denken aan zaken als digitaal vastgoed, de handel in cryptocurrencies en andere manieren om in de metaverse te investeren.

Fidelity is in vergelijking met zijn concurrenten een voorloper in de crypto-industrie. De zware bearmarkt die we momenteel doormaken lijkt de overtuiging in de toekomst van de industrie in ieder geval niet aan te tasten.

In oktober gaf het bedrijf nog aan dat het waarschijnlijk rond de 100 extra mensen in dienst willen nemen, waarmee het digitale assets team van de vermogensbeheerder toeneemt naar 500 mensen. In november opende Fidelity nog de mogelijkheid voor retail-investeerders om zonder commissie te handelen in de crypto-wereld.

Advertentie

Niet iedereen is blij

Overigens is niet iedereen blij met de stappen die Fidelity in deze industrie zet. De vermogensbeheerder is namelijk ook bezig om Amerikanen de mogelijkheid te geven om een deel van hun pensioen in bitcoin te investeren. Dat gaat voor sommige Amerikaanse senatoren te ver.

Die maken zich vooral zorgen over de volatiliteit en het risico dat die investering voor de pensioenen van Amerikanen met zich meebrengt. De senatoren in kwestie hebben Fidelity al meerdere malen verzocht om nog eens goed na te denken over deze stap.

Daarbij werd onder meer het omvallen van FTX aangegrepen als voorbeeld om aan te tonen dat de industrie nog steeds volatiel en chaotisch is. Zo zie je maar dat de implosie van FTX nog altijd een flinke impact op de industrie heeft.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie