Ivo Melchers Ivo Melchers
11/03/2023 08:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 08:32

Zo presteerde de blockchain crypto industrie de afgelopen maand

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Ondanks de uitdagingen waarmee de blockchain industrie het afgelopen jaar te maken kreeg, is 2023 veelbelovend begonnen, vooral op het gebied van gaming. Een nieuw rapport van DappRadar geeft de laatste on-chain analyse weer voor de maand februari wat betreft blockchain gaming.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Blockchain activiteit gaming-industrie

De blockchain gamingindustrie is een snel evoluerende sector die in februari enkele schommelingen heeft ervaren in zijn dagelijkse unieke actieve wallets (dUAW). Het gemiddelde aantal dagelijkse unieke actieve wallets die verbinding maakten met blockchain gaming dApps kwam in februari neer op 752.735. Dit is een daling van 12,33% ten opzichte van de eerste maand van het nieuwe jaar. Echter kwam deze daling niet geheel als een verrassing, aangezien februari over het algemeen een trage maand is voor de sector.

Ondanks de lichte daling blijft blockchain gaming nog altijd de meest dominante sector als het aankomt om het aantal dagelijkse unieke actieve wallets. Dit duidt op de aanhoudende interesse en vraag naar op blockchain gebaseerde games en hun potentieel om de gaming industrie te transformeren. In totaal heeft het een dominantie van 45,43%: een lichte daling ten opzichte van de 48,5% in januari.

In het rapport van de maand februari van de algehele crypto-industrie liet DappRadar weten dat de dominantie van Decentralized Finance (DeFi) een stijging wist neer te zetten van 21% naar 24% met een gemiddelde van 390.675 dUAW. De non-fungible token (NFT) sector wist zijn dominantie ook te vergroten van 8,47% naar 9,46% met een gemiddelde van 153.337 dUAW.

Advertentie

Blockchain gaming investeringen

In januari was er sprake van een indrukwekkende $156 miljoen aan investeringen in blockchain games. In februari zien we nog steeds sterke investeringen in de opkomende sector: in totaal is er namelijk $148 miljoen opgehaald. Hoewel dit een lichte daling is ten aanzien van januari, is het nog steeds een zeer positieve start van het nieuwe jaar qua investeringen in blockchain games.

Van de $148 miljoen die in de afgelopen maand is opgehaald, gaat 65,2% naar games en de metaverse, 26,1% naar de infrastructuur en 4,3% naar NFT’s.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie