Rico Engelbarts
17/06/2018 20:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:02

“Nu crypto verkopen is als het verkopen van Apple in 2001”, zegt CEO eToro

Nieuws
eToro_CEO_nu_crypto_verkopen_is_als_het_verkopen_van_apple_in_2001

Foto: Postmodern Studio/Shutterstock

Sinds de komst van Bitcoin hebben veel mensen voorspeld dat “binnenkort” alle cryptocurrencies zullen crashen. De trends in cryptocurrencies zijn vergeleken met wereldwijde gebeurtenissen, zoals de tulpenmanie, de beurskrach van 1929 en de internetzeepbel. Maar ook na de recente daling van cryptocurrencies blijft de sector nieuwe investeerders aantrekken.
Deze keer koos Yoni Assia, CEO van handelsplatform eToro, voor maar weer eens voor de vergelijking met de internetzeepbel. In plaats van tegen de technologie in te gaan heeft Assai echter een ander pad gekozen. In een interview met Bloomberg zei Assia dat 90% van de crypto-startups “als niks eindigen” maar hij gelooft dat deze startups een groter platform hebben dan die in de internetzeepbel.
Van 1995 tot 2000 investeerde mensen flink in “.com”-bedrijven (Engels voor internetzeepbel is dan ook ‘dot-com bubble’) die vaak zonder goede bedrijfsmodellen gevormd werden. Tegenwoordig kunnen mensen met nieuwe ideeën komen die kunnen worden vastgelegd op een whitepaper die de hele wereld kan lezen. Omdat deze uitvindingen creatief zijn, investeren miljonairs in initial coin offerings (ICO’s). Zelfs als 1000 van hen ieder $10.000 bijdraagt, kan het project binnen korte tijd $10 miljoen opleveren. Zo heeft webbrowser Brave vorig jaar $35 miljoen opgehaald in minder dan 30 seconden.
Verder legde Assia uit dat blockchain net zo transformerend lijkt als het internet destijds:

Tesla ging 2000%, Facebook ging 1000%, Google ging 1000%. Dit is hetzelfde, maar dan eerder in de cyclus.

Na de introductie van iPods, iBook het verbeteren van de Mac OS van 2001 tot 2005, begon de beurswaarde van Apple geleidelijk te stijgen. Assia stelde dat het investeren in crypto momenteel een beslissing is die mensen zelf moeten maken:

Mijn langetermijnvisie is dat het nu verkopen van crypto hetzelfde is als het verkopen van Apple in 2001; je doet het als je het moet doen, je doet het niet als je het niet hoeft te doen.

Assia sloot af door erop te wijzen dat, wanneer iemand eenmaal over blockchain-technologie leert, ze willen dat de hele wereld het gebruikt. Terecht zorgt blockchain voor transparantie en decentralisatie die, wanneer geïmplementeerd in de medische en technische industrie en bij electorale systemen, vele problemen kan oplossen. Voorstanders van blockchain werken dag en nacht om deze technologie te verbeteren om deze ideeën ergens in de nabije toekomst werkelijkheid te laten worden. Tot die tijd moeten we afwachten welke crypto-bedrijven de investering waard zijn.


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in gevaar.

76% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie