Timo Bult Timo Bult
24/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2019 10:45

Onderzoek Binance: 96% van institutionele klanten Binance gebruikt stablecoins

Nieuws
Onderzoek Binance: 96% van institutionele klanten Binance gebruikt stablecoins

Cryptocurrency-exchange Binance heeft op 22 november een onderzoek naar zijn institutionele klanten gepubliceerd. Daarin onderzocht de exchange onder andere of en welke stablecoins zij gebruiken voor het traden met cryptocurrency en in hoeveel verschillende coins zij investeren.
In totaal vulden 76 institutionele klanten van Binance de enquête in. Ondanks het feit dat het onderzoek slechts een klein aantal respondenten beslaat, kan het onderzoek een idee geven van hoe institutionele beleggers met cryptocurrency-investeringen omgaan.
Ten eerste vroeg Binance de beleggers naar het bedrag dat zij voor het investeren in cryptocurrency hebben vrijgemaakt. Zo’n 36,5% van de ondervraagde beleggers heeft tussen de $100.000 en $1 miljoen gereserveerd voor cryptocurrency investeringen. 21,6% geeft aan $5 miljoen tot $25 miljoen te hebben gereserveerd.
Vervolgens vroegen de onderzoekers of de beleggers ook stablecoins gebruiken voor het traden. 69 respondenten beantwoordden de vraag waarvan 96% aangeeft stablecoins te gebruiken. Van de 69 respondenten kiest 40% voor tether (USDT), 19% voor USD Coin (USDC) en 13% voor paxos standard (PAX). De rest gebruikt kleinere stablecoins zoals Dai (DAI) en Gemini dollar (GUSD).
De beleggers werden daarnaast gevraagd in hoeveel cryptocurrencies zij investeren. 54% van de 76 respondenten geeft aan in 1 tot 10 verschillende cryptocurrencies te investeren. 55,2% geeft daarnaast aan hun beslissing om in een cryptocurrency te investeren deels baseert op onderzoeksrapporten.
Opvallend is dat ondanks de grote bedragen waarmee de institutionele beleggers investeren, 92,1% van de respondenten hun cryptocurrency in hun account van de verschillende exchanges laat staan. 32,9% zet het in een cold storage-wallet, 18,4% gebruikt een hot wallet en slechts 2,6% gebruikt custody-diensten voor de opslag van hun cryptocurrency.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon