Rico Engelbarts
25/09/2018 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2018 16:20

Onderzoeksrapport Bank voor Internationale Betalingen: Op deze ontwikkelingen reageert crypto markt sterk

Nieuws
onderzoek_bank_voor_internationale_betalingen_op_deze_ontwikkelingen_reageert_de_cryptocurrency_markt_sterk

De Bank voor Internationale Betalingen (Bank for International Settlements, BIS), een organisatie opgemaakt uit zo’n 60 centrale banken over de hele wereld, heeft een nieuw onderzoeksrapport gepubliceerd over de bewegingen van de crypto-markten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dat de crypto-markten veelal los staan van de traditionele regelgeving, laat het rapport zien dat de crypto-markt vaak toch sterk reageert op de acties van regelgevende instanties.
Het onderzoeksrapport geeft aan dat er vier belangrijke aspecten zijn waar de crypto-markten wel of niet op reageren. Ten eerste, en ook vrij logisch, reageren de crypto-markten sterk op nieuws omtrent het verbieden of beperken van cryptocurrencies en ICO’s; voornamelijk als het nieuws gaat over regelgevende beslissingen.
Voorbeelden hiervan zijn de status van het Bitcoin (BTC) ETF (Exchange-Traded-Fund) vraagstuk in de Verenigde Staten of het ontwikkelen van een nieuw wettelijk kader omtrent cryptocurrencies en ICO’s (wat vaak een positieve uitwerking heeft op de crypto-markten). 
Ten tweede reageren de crypto-markten sterk op nieuws inzake ‘Anti-Money Laundering/Combating the Financing of Terrorism’ (AML/CFT), of het verbieden en beperken van de integratie met traditionele financiële systemen. Dit kan beide kanten op werken, waar het verbieden van de integratie begrijpelijk een negatieve uitwerking heeft op de markt, zal het aansporen hiervan een sterk positief effect hebben. Het effect hiervan is vooral te zien op de lokale crypto-markten.
Het derde punt kaart aan dat algemene waarschuwingen over de crypto-handel weinig tot vrijwel geen effect hebben op de crypto-markten. Hetzelfde geldt voor nieuwsberichten ten aanzien van banken die een eigen cryptocurrency willen uitgeven. Denk hierbij aan de aankondiging van Venezuela’s plannen wat betreft het uitbrengen van een digitale valuta, die vrijwel geen reactie in de markt teweeg bracht.
Tot slot beschrijft het rapport nog de bevinding dat er veel marktsegmentatie is in de crypto-markten tussen verschillende rechtsgebieden; dit ondanks het kernidee achter de cryptocurrencies dat ze vrij van grenzen zouden moeten zijn. Het rapport verklaart dat crypto-markten toch veelal afhankelijk zijn van de acties van gereguleerde financiële instituties. Hierdoor staan de crypto-markten indirect toch onder invloed van nationale regulatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin's zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon