Ontvoerders eisen $300.000 in bitcoin (BTC) voor vermiste Belg Théo Hayez

Ontvoerders van de vermiste Belg Théo Hayez zouden naar verluidt om losgeld van $300.000, oftewel 272.000 euro, in bitcoin (BTC) gevraagd hebben. Dat blijkt uit de podcast “The Lighthouse” van The Australian gepubliceerd op 14 november.

- Advertentie -

De vermiste 18-jarige Belgische backpacker Théo Hayez verdween op 31 mei in Byron Bay, Australië. Volgens de podcast van de Australische misdaadjournalist David Murray ontvingen vrienden en familie van Hayez verschillende berichten waarin om losgeld gevraagd werd.

De eerste keer waren we in shock. En dan begin je na te denken: wat is waar en wat niet?

Aldus een van de familieleden. Het eerste bericht kwam binnen op 24 juni, zo’n drie weken na de verdwijning:

Ik begrijp dat dit een beangstigend bericht is om te ontvangen. Wij hebben Théo. Vertel zijn vader dat hij oké is. Hij is niet in Byron. We hebben hem verplaatst en moesten onderduiken door alle aandacht. Hij is oké, zolang zijn vader doet wat we willen. Dit is geen hoax. Jullie zoon is gekidnapt.

Aldus het bericht van de ontvoerders. Ook een nicht van Théo, Lisa Hayez, ontving een dergelijk bericht. Zij had onmiddellijk de politie gebeld die de locatie van de afzender heeft kunnen traceren waaruit bleek dat de ontvoerders in Zuid-Afrika zouden zijn in plaats van Australië.

Of het hier daadwerkelijk om de ontvoerders gaat of een groep profiteurs is onduidelijk. Jean-Philippe Pector, de peetvader van Hayez, weet niet wat hij moet geloven:

Je kan een VPN, virtual private network, gebruiken, waardoor het lijkt alsof je in een ander land bent. Dus ik hoop dat ze weten wat ze doen als ze zeggen dat de berichten van daar komen.

Op een bepaald moment vertelden ze zelfs dat Théo gewond was geraakt aan zijn been toen hij probeerde te ontsnappen.

Ik nam contact op met de politie. Zelfs als het niet waar is, als ze Théo niet hebben, wil ik dat ze hiervoor gestraft worden. Dit is ook een misdaad.

Onlangs werd de oprichter van de in Den Haag gevestigde blockchain-startup Komodore64 opgepakt door de Nederlandse politie. De oprichter, Sam N., claimde eerder zo’n €78 miljoen aan investeringen op te hebben gehaald, echter bleek daar niets van te kloppen.

- Advertentie -

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.756,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.819,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.826,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.851,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.012,80 Kopen
Laatste nieuws

Cardano (ADA) voert deze maand nog een hard fork uit, introduceert...

0
Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaars van Cardano (ADA), gaan binnenkort een hard fork uitvoeren op het blockchain-netwerk. IOHK ontwikkelaar Kevin Hammond kondigde de...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....