De oprichter van de in Den Haag gevestigde blockchain-startup Komodore64 is opgepakt door de Nederlandse politie. De oprichter, Sam N., claimde eerder zo'n €78 miljoen aan investeringen op te hebben gehaald met zijn startup, echter bleek daar later niets van te kloppen. Dit blijkt uit berichtgeving van het zakelijke nieuwsplatform Sprout.

Politie arresteert oprichter Nederlandse blockchain-startup Komodore64

De oprichter van de in Den Haag gevestigde blockchain-startup Komodore64 is opgepakt door de Nederlandse politie. De oprichter, Sam N., claimde eerder zo’n €78 miljoen aan investeringen op te hebben gehaald met zijn startup, echter bleek daar later niets van te kloppen. Dit blijkt uit berichtgeving van het zakelijke nieuwsplatform Sprout.

Sam N. was met Komodore64 van plan een spelplatform te ontwikkelen waarvan de transacties bijgehouden zouden worden op een blockchain. Hij hoopte met zijn plannen investeerders over te kunnen halen om in zijn project te investeren door de cryptocurrency, coin K64, te kopen. Echter zou hij zowel investeerders als zijn eigen werknemers om de tuin hebben geleid.

Zo claimde N. dat een “bekende investeringsmaatschappij” €78 miljoen in zijn bedrijf zou hebben gestoken. Hier deden verschillende media, zoals de Telegraaf, destijds verslag van. Sprout meldt dat het er nu op lijkt dat N. een aantal personen de opdracht heeft gegeven zich voor te doen als vertegenwoordigers van de Amerikaanse bankgigant.

Advertentie

Veel investeerders zouden door deze misleiding hebben besloten om in het bedrijf te investeren. Een van de investeerders, een Italiaan, zou €600.000 hebben geïnvesteerd in Komodore64.

Faillissement Komodore64

Het platform werd afgelopen juni gelanceerd. De lancering werd gevierd in de Fokker Terminal in Den Haag, een evenementenlocatie. Komodore64 heeft de rekening voor dit tienduizenden euro’s kostende feestje, en andere rekeningen van promoters, echter nooit betaald. Ook hier deed Sprout destijds verslag van. Twee weken geleden vroegen de werknemers van het bedrijf dan ook het faillissement aan.

Sam N. zou rond diezelfde tijd in het Hilton Hotel in Den Haag gearresteerd zijn. Hij zou daar verblijven omdat hij zich bedreigd voelde door de gedupeerde investeerders. Het staat volgens John Dullaart, curator van Komodore64, nog niet helemaal vast dat de arrestatie voortvloeide uit het faillissement van het bedrijf, aldus Sprout. Sam N. zal dinsdag worden verhoord door de politie.

De Nederlandse politie arresteerde afgelopen juni in samenwerking met Europol ook al een aantal crypto-criminelen. In totaal werden zes mensen gearresteerd die samen $27 miljoen aan crypto zouden hebben gestolen.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.866,10 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.874,90 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.939,00 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.109,20 Kopen
Laatste nieuws