Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Europol en Nederlandse politie arresteren verdachten diefstal bitcoin (BTC)

Europol en Nederlandse politie arresteren verdachten diefstal bitcoin (BTC)

Europol heeft in samenwerking met de Britse en Nederlandse politie zes mensen gearresteerd op verdenking van diefstal van $27 miljoen aan cryptocurrency. Dit staat in een officieel persbericht van Europol dat gisteren werd gepubliceerd.

De zes individuen, vijf mannen en een vrouw, werden vrijwel tegelijk opgepakt in Charlcombe, Lower Weston, Staverton, Amsterdam en Rotterdam na een onderzoek van 14 maanden. Volgens het persbericht gaat het om de diefstal van bitcoin en zijn er minimaal 4.000 slachtoffers verspreid over 12 landen.

- Advertentie -

De arrestanten hebben naar verluidt gebruikgemaakt van typosquatting. Bij deze vorm van oplichting worden mensen naar een website geleid met een webadres dat enorm veel lijkt op de originele legitieme versie. Op deze scam-website wordt vervolgens login-data vervolgens door criminelen vastgelegd. Met de gestolen data verkreeg het vermeende tuig toegang tot cryptocurrency wallets en de tegoeden die daarop stonden.

Onlangs was Cryptohopper, van de Nederlandse Ruud Feltkamp, het slachtoffer van soortgelijke praktijken. Een kopie van de website van Cryptohopper werd gebruikt om malafide software op de computer van het slachtoffer te installeren waar cryptocurrency mee werd gestolen.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.188,18 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.086,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.149,94 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,59 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.157,33 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...