Nepversie van Nederlandse Cryptohopper website installeert malware en steelt persoonlijke gegevens

Een neppe versie van de Cryptohopper website installeert naar verluidt malware op de computers van bezoekers. Dit schrijft Bleeping Computer in een artikel dat op 5 juni werd gepubliceerd.

Het zou gaan om een aantal trojan horses waarvan er een de informatie over de gebruiker steelt en doorspeelt naar de hacker. Daarnaast maakt de malware ook gebruik van de computer van het slachtoffer om cryptocurrencies te minen en vervangt het gekopieerde crypto wallet adressen met het wallet adres van de hacker.

Cryptohopper is een website waarop investeerders tradings bots kunnen maken. Deze bots handelen automatisch in cryptocurrencies waardoor de gebruiker geen handelingen meer hoef uit te voeren. Het bedrijf achter de website is van de ex-Goeden Tijden Slechte Tijden-acteur Ruud Feltkamp.

De kloon van de Cryptohopper website werd ontdekt door Fumik0_. Hij kwam erachter dat de website de malware op de computers van bezoekers injecteerde zodra de website bezocht werd.

Zodra je de website bezoekt installeert deze de malware direct op de computer. Een installatiescherm verschijnt met daarop het Cryptohopper logo. De malware die wordt geïnstalleerd heet Vidar en steelt onder andere browsergeschiedenis, tekstbestanden, opgeslagen inloggegevens en authentificatie databases.

Naast Vidar installeert het ook Qulab, een trojan horse dat de computer van het slachtoffer gebruikt voor mining en gekopieerde wallet-adressen vervangt. Omdat wallet-adressen vaak lange slierten met cijfers en letters zijn is het soms lastig om het verschil te zien tussen twee adressen. Van die onduidelijkheid maakt Qulab dus gebruik waardoor het slachtoffer onbewust cryptocurrency naar het verkeerde adres stuurt.

Gekopieerde adressen worden naar verluidt vervangen met onder andere bitcoin-, ethereum-, bitcoin cash– en ripple-adressen. Het bitcoin-adres van de hacker zou al zo’n 33 bitcoins bezitten, wat op dit moment ongeveer $253.000 waard zou zijn. Het is onduidelijk of deze bitcoins buit zijn gemaakt met behulp van de malware.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.289,30 Kopen
1
Bitvavo
€26.816,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.082,70 Kopen
3
Litebit
€27.101,30 Kopen
Meer nieuws

Joe Biden pauzeert controversiële bitcoin (BTC) wallet wet, en meer positief nieuws uit de VS

Joe Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten, is na zijn inauguratie gelijk aan de slag gegaan en hij heeft al enkele beslissingen...

Bitcoin (BTC) heeft zijn top bereikt en zal terugzakken naar $20.000, zegt deze miljardair

Scott Minerd, CIO van de grote internationale investeringsmaatschappij Guggenheim Partners, verwacht niet meer dat bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) van $41.950 nogmaals in...

Bitcoin (BTC) ter waarde van $10 miljard belandt in de zakken van HODL’ers, wat zegt dit?

Ondanks de hoge prijzen van bitcoin (BTC) is het merendeel van investeerders nog niet van plan om te verkopen. Het beschikbare aanbod van bitcoin...

Grootste vermogensbeheerder op aarde BlackRock wil bitcoin (BTC) kopen, blijkt uit aanvraag

Bitcoin (BTC) belandt mogelijk binnenkort in de zakken van 's werelds grootste vermogensbeheerder; BlackRock! Dit blijkt uit een recent document dat het bedrijf indiende...

Altcoins dalen mee met bitcoin, maar tot waar? John bekijkt de koers van ethereum, enjin coin, vechain en the sandbox

De Bitcoin Consultant heeft weer een nieuwe altcoin koersvideo voor jullie. In deze video’s bekijkt John van Meer de koersen van altcoins waar members van Crypto Insiders op...

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...