Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Oprichter Wikipedia Jimmy Wales ziet niets in ICO of cryptocurrencies

Mede-oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, heeft aangegeven dat zijn online encyclopedie niet in zee zal gaan met cryptocurrencies.

In een interview met Business Insider geeft Wales aan geen interesse te hebben voor een cryptocurrency of een ICO (initial coin offering) voor het platform:

Wij gaan dat absoluut nooit doen. 0 interesse.

- Advertentie -

Tevens legt Wales uit terughoudend te zijn over blockchain-technologie in het algemeen:

Ik ben gereserveerd als het gaat om blockchain. Het is een super interessante technologie, maar het zit duidelijk in een bubbel met een hoop manie en hype eromheen.

Tijdens de Blockshow Europe 2018, die eerder dit jaar in mei plaatsvond, zei Jimmy Wales al iets dergelijks:

Vorig jaar zei Wales dat veel ICO’s afzetterij zijn:

Ik denk dat blockchain een super interessante technologie is, maar er zijn een heleboel rages momenteel […] Er zijn een heleboel initial coin offerings die in mijn mening absoluut scams zijn en mensen moet heel erg oppassen op dat gebied.

De andere mede-oprichter van Wikipidia, Larry Sanger, heeft hier een hele andere mening over. Sanger is begonnen met Everipedia dat hij beschrijft als “de eerste encyclopedie op blockchain ter wereld.” Hij legt uit:

In een tijd van desinformatie zou de wereld beter af zijn met een transparant, onveranderbaar en gedecentraliseerd protocol voor het delen van kennis […] Wij zullen niet alleen Everipedia uitgebreider maken dan Wikipedia; het is mijn taak om te helpen een kader te ontwikkelen dat het mogelijk maakt op elk onderwerp de beste encyclopedie-artikelen te vinden.

Ondanks de terughoudendheid van Jimmy Wales tegenover cryptocurrencies, accepteert Wikipedia wel Bitcoin donaties sinds 2014. Zij accepteren tot de dag vandaag nog geen andere cryptocurrencies.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.316,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.362,23 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.379,81 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.382,13 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.426,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...