Roy van Krieken Roy van Krieken
29/03/2024 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2024 11:52

1,5 miljoen Europeanen handelen dagelijks in crypto, Duitsland aan kop

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cryptos crecen con fuerza en Europa: mil nuevos proveedores en 2023

Foto: Ivan Marc/Shutterstock

Terwijl de wereldwijde aandacht vaak uitgaat naar Azië en Noord-Amerika wanneer het gaat om de adoptie van crypto, laat recent onderzoek zien dat West-Europa een niet te onderschatten speler is geworden in de crypto wereld. Uit een nieuw rapport van Bitget blijkt dat Europa dagelijks tussen de 1,2 miljoen en 1,5 miljoen actieve crypto-handelaren telt. Deze ontwikkeling plaatst West-Europa als de op één na grootste regio wereldwijd in termen van crypto-adoptie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Duitsland en Frankrijk leiden

Onder de acht onderzochte West-Europese landen springen Duitsland en Frankrijk eruit qua activiteit in de crypto-markt, dat meldt Tradingview. Deze landen hebben niet alleen een significante groei in gebruikersaantallen gezien, maar domineren ook in bezoekersaantallen aan meer dan 150 gecentraliseerde crypto-exchanges. Ze telden respectievelijk 48,17 miljoen en 35,11 miljoen bezoeken in de afgelopen zes maanden, gevolgd door Nederland met 30 miljoen. Dat Nederland op de derde plek staat is redelijk bijzonder, gezien het feit dat Nederland uiteraard een veel kleinere bevolking heeft dan zowel Frankrijk als Duitsland.

Het aantal actieve gebruikers in Duitsland zag een forse toename van 69% vergeleken met het jaar ervoor.  In Frankrijk was deze groei 18%, terwijl Oostenrijk een opmerkelijke groei van 70% noteerde, wat het aantal dagelijkse investeerders bijna op 60.000 bracht.

Advertentie

Crypto-regulatie in Europa

Een belangrijk aspect van deze groei is de regulatie en de culturele acceptatie binnen deze regio. Het cryptobeleid in West-Europese landen is over het algemeen in lijn met de standpunten van de Europese Unie en de MiCA-reguleringen, wat zorgt voor een stabiele en transparante regelgevende omgeving. Cultureel gezien staat de regio open voor blockchain-technologie en cryptovaluta, mede dankzij een lange geschiedenis van het omarmen van innovatie, stelt het onderzoek van Bitget.

West-Europese gebruikers tonen een duidelijke voorkeur voor gedecentraliseerde projecten en populaire netwerken zoals Solana. Spot trading is populair, maar in landen als Duitsland, Nederland en Zwitserland is er ook een significante interesse in futures trading. Gecentraliseerde exchanges zoals Bitvavo en Coinbase blijven dominant in de regio, maar de interesse in gedecentraliseerde exchanges (DEXs) zoals Uniswap en Pancakeswap neemt ook toe. Dit duidt op een diversificerende markt waarbij gebruikers steeds meer opties verkennen binnen de cryptowereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie