Roy van Krieken Roy van Krieken
29/03/2024 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2024 11:52

1,5 miljoen Europeanen handelen dagelijks in crypto, Duitsland aan kop

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cryptos crecen con fuerza en Europa: mil nuevos proveedores en 2023

Foto: Ivan Marc/Shutterstock

Terwijl de wereldwijde aandacht vaak uitgaat naar Azië en Noord-Amerika wanneer het gaat om de adoptie van crypto, laat recent onderzoek zien dat West-Europa een niet te onderschatten speler is geworden in de crypto wereld. Uit een nieuw rapport van Bitget blijkt dat Europa dagelijks tussen de 1,2 miljoen en 1,5 miljoen actieve crypto-handelaren telt. Deze ontwikkeling plaatst West-Europa als de op één na grootste regio wereldwijd in termen van crypto-adoptie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Duitsland en Frankrijk leiden

Onder de acht onderzochte West-Europese landen springen Duitsland en Frankrijk eruit qua activiteit in de crypto-markt, dat meldt Tradingview. Deze landen hebben niet alleen een significante groei in gebruikersaantallen gezien, maar domineren ook in bezoekersaantallen aan meer dan 150 gecentraliseerde crypto-exchanges. Ze telden respectievelijk 48,17 miljoen en 35,11 miljoen bezoeken in de afgelopen zes maanden, gevolgd door Nederland met 30 miljoen. Dat Nederland op de derde plek staat is redelijk bijzonder, gezien het feit dat Nederland uiteraard een veel kleinere bevolking heeft dan zowel Frankrijk als Duitsland.

Het aantal actieve gebruikers in Duitsland zag een forse toename van 69% vergeleken met het jaar ervoor.  In Frankrijk was deze groei 18%, terwijl Oostenrijk een opmerkelijke groei van 70% noteerde, wat het aantal dagelijkse investeerders bijna op 60.000 bracht.

Advertentie

Crypto-regulatie in Europa

Een belangrijk aspect van deze groei is de regulatie en de culturele acceptatie binnen deze regio. Het cryptobeleid in West-Europese landen is over het algemeen in lijn met de standpunten van de Europese Unie en de MiCA-reguleringen, wat zorgt voor een stabiele en transparante regelgevende omgeving. Cultureel gezien staat de regio open voor blockchain-technologie en cryptovaluta, mede dankzij een lange geschiedenis van het omarmen van innovatie, stelt het onderzoek van Bitget.

West-Europese gebruikers tonen een duidelijke voorkeur voor gedecentraliseerde projecten en populaire netwerken zoals Solana. Spot trading is populair, maar in landen als Duitsland, Nederland en Zwitserland is er ook een significante interesse in futures trading. Gecentraliseerde exchanges zoals Bitvavo en Coinbase blijven dominant in de regio, maar de interesse in gedecentraliseerde exchanges (DEXs) zoals Uniswap en Pancakeswap neemt ook toe. Dit duidt op een diversificerende markt waarbij gebruikers steeds meer opties verkennen binnen de cryptowereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
Advertentie