Kevin Schijven Kevin Schijven
06/12/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2019 18:45

24 Chinezen opgepakt in Thailand omtrent bitcoin (BTC) scam met callcenters

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
24_Chinezen_opgepakt_in_Thailand_omtrent_bitcoin_(BTC)_scam_met_callcenters

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

De politie van Thailand heeft 24 Chinezen opgepakt omtrent een cryptocurrency scam vanuit callcenters. Dat meldt het lokale nieuws Chiang Rai Times op 5 december.
Het Immigration Bureau of the Royal Thai Police heeft naast de arrestatie van 24 Chinezen ook 61 laptops en 424 mobiele telefoons in beslag genomen uit de betrokken callcenters in Bangkok, de hoofdstad van Thailand.
Naar verluidt zouden de oplichters Chinese investeerders misleid hebben om bitcoin (BTC) te kopen op cryptocurrency-exchange Huobi Global met valse tarieven om winst te maken. De oplichters zouden al sinds maart dit jaar actief zijn geweest.
Daarnaast namen de oplichters werknemers in dienst vanuit China met driemaandelijkse contracten. Na aankomst moesten ze hun paspoorten inleveren. Er zouden ook Thailanders betrokken zijn bij de scam, maar er zijn dusver nog geen van hen opgepakt. Het is vooralsnog onbekend voor welke bedragen de investeerders zijn opgelicht.
In gerelateerd nieuws meldt Chiang Rai Times op 6 december dat 54 Chinese tieners zijn opgepakt. In deze zaak gaat het tevens om een scam met callcenters gericht op Chinese investeerders. Deze oplichters misleidden Chinezen om in nepaandelen te investeren.
De oplichters zouden meer dan 100 chatrooms hebben beheerd waarmee ze slachtoffers aantrokken. Het doel was om 5 miljoen Thaise baht, oftewel zo’n 150.000 euro, buit te maken bij elk slachtoffer. Vervolgens werd de chatroom gesloten. De politie is nog op jacht naar de leider van de illegale operatie.
De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand kondigde onlangs aan dat het de regelgeving omtrent cryptocurrencies in het land begin volgend jaar gaat aanpassen. Het doel is om de groei van digitale valuta aan te sporen en investeerders te beschermen van onnodig risico.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie