Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Thaise SEC gaat regelgeving omtrent cryptocurrencies aanpassen

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand is van plan om begin volgend jaar de regelgeving omtrent cryptocurrencies in het land aan te passen. Dat meldt de Bangkok Post op 25 november.

Het doel is om de groei van digitale valuta aan te sporen en vergemakkelijken alsmede investeerders te beschermen van onnodig risico, aldus de publicatie. De toezichthouder is aan het onderzoeken wat mogelijke struikelblokken zijn in de cryptocurrency-sector.

- Advertentie -

Ruenvadee Suwanmongkol, secretaris-generaal van de SEC, zegt het volgende erover:

De toezichthouder moet flexibel zijn om regels en voorschriften toe te passen die in overeenstemming zijn met de marktomgeving.

Wetten moeten bijvoorbeeld niet verouderd zijn en moeten voorzien aan de behoeften van de markt, voornamelijk voor nieuwe digitale activaproducten, en moeten concurrerend zijn met de wereldmarkt. We moeten alle mogelijke obstakels onderzoeken.

De huidige wetgeving werd in 2018 ingevoerd, maar uit data van de Thaise SEC blijkt dat er tot dusver maar vijf bedrijven zijn geweest die een vergunning hebben ontvangen, waarvan er maar drie ook daadwerkelijk actief zijn.

Er is maar een bedrijf waarvan de initial coin offering (ICO) tot nu toe goedgekeurd is. Zonder goedkeuring van de SEC kunnen boetes oplopen tot 500.000 baht ($16.540), evenals gevangenisstraffen van twee jaar.

Hoe de SEC deze huidige regelgeving precies wil aanpassen is nog niet bekend.

Onlangs kondigde de Amerikaanse SEC aan dat de instantie haar beslissing over de aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Bitwise Asset Management en NYSE Arca gaat herzien.

In april bleek het handelsvolume van bitcoin (BTC) in Thailand met 250% te zijn gestegen na een fiasco omtrent een offshore woning.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.011,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.802,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.848,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.849,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.879,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.011,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.802,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.848,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.849,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.879,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...