Kevin Schijven Kevin Schijven
19/11/2019 18:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2019 18:20

SEC gaat belissing over bitcoin (BTC) ETF van Bitwise en NYSE herzien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC gaat belissing over bitcoin (BTC) ETF van Bitwise en NYSE herzien

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat de aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van Bitwise Asset Management en de New York Stock Exchange (NYSE) Arca herzien. Dat kondigt de SEC in een document op 18 november aan.
Begin oktober was op Crypto Insiders te lezen dat de SEC de aanvraag voor een bitcoin-ETF van Bitwise had afgekeurd. Volgens de SEC zou de ETF niet voldoen aan de benodigde vereisten omtrent marktmanipulatie. De SEC stelde toen:

De Commissie keurt deze voorgestelde regelwijziging af omdat NYSE Arca niet heeft aangetoond dat haar voorstel consistent is met de vereisten van de Exchange Act, sectie 6(b)(5), en voornamelijk aan de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.

Matt Hougan, directeur en hoofd onderzoek bij Bitwise, zei destijds het volgende over de beslissing van de SEC:

We waarderen de zorgvuldige beoordeling van de SEC zeer. De gedetailleerde feedback die ze hebben gegeven, biedt een kritische context en een duidelijk pad voor ETF-aanvragers om verder te gaan met hun inspanningen om een bitcoin-ETF te noteren.

Historisch gezien heeft de goedkeuring van nieuwe, op de beurs verhandelde producten voor een nieuwe activaklassen, meerdere jaren van regelgevende betrokkenheid nodig.

De aanvraag staat nu dus weer open voor een herbeoordeling, wat betekent dat mensen weer commentaar op de aanvraag kunnen indienen bij de SEC als voor- of tegenstander. Deze mogelijkheid zal openstaan tot 18 december.
De cryptocurrency-community zit al een langere tijd op een goedkeuring van een BTC-ETF te wachten. De verwachting is dat een dergelijk product voor een instroom aan institutionele investeerders zal zorgen waardoor de prijs wellicht zal stijgen.
Half september trokken VanEck en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) plotseling hun aanvraag voor een bitcoin-ETF weer in, wellicht zijn ze van plan het op een later datum opnieuw te proberen. Medio oktober diende Wilshire Phoenix een aanpassing in bij de SEC voor hun aanvraag.
Tom Lee zei recentelijk dat hij denkt dat bitcoin eerst veel meer waard moet worden voordat de SEC een BTC-ETF zal goedkeuren en wel 18 keer zo veel met een prijs van maar liefst $150.000.
De Canadezen lijken voorop te lopen: eind vorige maand keurde de Ontario Securities Commission (OSC) een bitcoin-ETF van 3iQ goed.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie