Kevin Schijven Kevin Schijven
10/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2019 09:45

SEC keurt bitcoin (BTC) ETF aanvraag van Bitwise en NYSE af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC keurt bitcoin (BTC) ETF aanvraag van Bitwise en NYSE af

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van Bitwise Asset Management afgewezen.
De SEC meldt in een aankondiging op 9 oktober dat de bitcoin-ETF aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE) Arca niet voldoet aan de benodigde vereisten betreffende marktmanipulatie en fraude:

De Commissie keurt deze voorgestelde regelwijziging af omdat NYSE Arca niet heeft aangetoond dat haar voorstel consistent is met de vereisten van de Exchange Act, sectie 6(b)(5), en voornamelijk aan de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.

Aldus de aankondiging. De beslissing van de SEC is niet totaal onverwachts, ondanks dat Matt Hougan, directeur en hoofd onderzoek bij Bitwise, nog eerder deze week liet weten dat hij een goedkeuring hoog inschat tijdens een interview met CNBC waarin hij zei: “we zijn dichterbij dan ooit te tevoren.”
Hougan reageert op het besluit van de SEC middels een persbericht:

We waarderen de zorgvuldige beoordeling van de SEC zeer. De gedetailleerde feedback die ze hebben gegeven, biedt een kritische context en een duidelijk pad voor ETF-aanvragers om verder te gaan met hun inspanningen om een bitcoin-ETF te noteren.

We kijken ernaar uit om productief contact te blijven onderhouden met de SEC om de resterende problemen op te lossen en zijn van plan zo snel mogelijk opnieuw een aanvraag in te dienen.

Historisch gezien heeft de goedkeuring van nieuwe, op de beurs verhandelde producten voor een nieuwe activaklassen, meerdere jaren van regelgevende betrokkenheid nodig.

De cryptocurrency markt lijkt vooralsnog niet gereageerd te hebben op het nieuws. De koers van bitcoin (en altcoins) kleurt zelfs groen vandaag.
De aanvraag voor een bitcoin-ETF van VanEck en SolidX samen met CBOE was een paar weken geleden al ingetrokken. Er ligt nog wel een derde aanvraag bij de SEC op tafel; die van Wilshire Phoenix. Hiervan valt de eerst volgende deadline op 28 december, maar deze kan nog verder uitgesteld worden.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie