Kevin Schijven Kevin Schijven
08/10/2019 17:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2019 17:25

Bitwise: "Bitcoin (BTC) ETF is dichterbij dan ooit tevoren"

Nieuws
Bitwise:

Eind deze week valt de deadline voor de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) om een beslissing te nemen over de aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund van Bitwise Asset Management en de New York Stock Exchange (NYSE) Arca.
Matt Hougan, directeur en hoofd onderzoek van Bitwise, meldt in een interview met CNBC’s ‘ETF Edge’  op 7 oktober dat hij de kans op een goedkeuring hoog inschat:

We zijn dichterbij dan ooit tevoren om een bitcoin-ETF goedgekeurd te krijgen.

Bitwise diende zijn aanvraag voor een bitcoin-ETF bij de SEC in januari in, wat betekent dat de uiteindelijke datum voor de SEC om een beslissing te nemen op 13 oktober valt. De SEC heeft niet meer de mogelijkheid om de aanvraag nog verder uit te stellen.

Ergens vóór maandag moet de SEC haar beslissing nemen: ja of nee. Ze hebben op dit moment geen manieren meer om het uit te stellen. We zullen tussen nu en maandag duidelijk horen wat ze denken, en dan, afhankelijk van wat we horen, gaan we daarmee verder. Maar het zou een heel spannende week moeten worden.

Aldus Hougan. Hij vergelijkt het verschil met de huidige cryptocurrency markt met die van twee jaar geleden en dat de zorgen die de SEC eerder heeft opgenoemd, zoals gebrek aan custody en markttoezicht, inmiddels zijn opgelost:

Twee jaar geleden waren er geen gereguleerde, verzekerde custodians op de bitcoin-markt. Vandaag de dag zijn er grote namen als Fidelity en Coinbase met honderden miljoenen dollars aan verzekeringen van bedrijven zoals Lloyd’s of London.

Twee jaar geleden waren er geen gereguleerde crypto-exchanges. Nu worden zes van de 10 grote crypto-uitwisselingen gereguleerd door het New York Department of State met technologieën voor markttoezicht.

En nog belangrijker, twee jaar geleden was het een eenzijdige, inefficiënte markt. Vandaag hebben we elke dag meer dan $200 miljoen en gereguleerde futures.

Als laatst meldt Hougan dat een bitcoin-ETF een grote uitkomst zou zijn voor zowel de alledaagse als de institutionele investeerder door een veilige en toegankelijk product uit te brengen in een sterk opkomende markt.
Vorige week gaf Hougan drie redenen waarom hij denkt dat de bitcoin-ETF aanvraag van Bitwise een grote kans van slagen heeft in een interview met ETF.com.
De bitcoin-ETF aanvraag van VanEck en SolidX samen met de Chicago Board Options Exchange (CBOE) werd medio september plotseling weer ingetrokken.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie