Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

SEC Voorzitter over bitcoin (BTC) ETF’s: “Er wordt vooruitgang geboekt”

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zegt dat de cryptocurrency-markt op weg is om een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd te krijgen, maar dat er “alsnog werk aan de winkel is.”

- Advertentie -

Op 9 september werd Clayton tijdens een interview met CNBC’s The Exchange gevraagd of de mensen die betrokken zijn bij de bitoin-ETF’s al dichterbij zijn gekomen om zijn zorgen erover weg te nemen.

Clayton beantwoordt de vraag positief, maar zegt dat er alsnog belangrijke vraagstukken openstaan. Een daarvan gaat over het gebrek aan veiligheid van custody, oftewel bewaring, van digitale valuta. De tweede gaat over prijsmanipulatie:

Gezien het feit dat ze op grotendeels ongereguleerde beurzen handelen, hoe kunnen we er zeker van zijn dat die prijzen niet worden onderworpen aan significante manipulatie? Er wordt vooruitgang geboekt, maar mensen moeten die moeilijke vragen beantwoorden voor ons om comfortabel te zijn dat dit het juiste type product is.

Er is een redelijke kans dat de lancering van Bakkt eind deze maand de zorgen over custody weg zal nemen. Bakkt lanceert deze maand als eerste een handelsplatform voor fysieke bitcoin futures. Het platform heeft een vergunning ontvangen van de New York State Department of Financial Services (NYDFS) om als een qualified custodian aan de slag te gaan. Bakkt kondigde onlangs aan dat heeft voor zijn bewaringdienst, Bakkt Warehouse, een verzekering van $125 miljoen heeft afgesloten.

De SEC stelde vorige maand een drietal van bitcoin-ETF aanvragen uit. De aanvraag van Wilshire Phoenix voor de New York Stock Exchange (NYSE) Arca is uitgesteld tot 29 september. De aanvraag van Bitwise Asset Management, tevens voor NYSE Arca, is uitgesteld tot 13 oktober. De aanvraag van VanEck en SolidX voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE) is uitgesteld tot 18 oktober. Voor de laatste twee aanvragen is dat de uiteindelijke datum, ze kunnen niet opnieuw uitgesteld worden.

Clayton noemde deze zorgen al vorig jaar november tijdens de Consensus Invest conferentie. Toen noemde hij naast prijsmanipulatie en bewaring ook een gebrek aan markttoezicht als een van de zorgen.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.847,53 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.847,53 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...