Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin ETF beslissingen opnieuw door de SEC uitgesteld

Bitcoin ETF beslissingen opnieuw door de SEC uitgesteld

- Advertentie -

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft wederom de beslissing omtrent drie aanvragen voor bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF) uitgesteld. Dat blijkt uit een aantal documenten gepubliceerd op 12 augustus.

De drie bitcoin-ETF aanvragen zijn die van VanEck en SolidX voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE) CZX, die van Bitwise Asset Management voor de New York Stock Exchange (NYSE) Arca en de aanvraag van Wilshire Phoenix, tevens voor NYSE Arca.

De beslissing over de VanEck aanvraag is uitgesteld tot 18 oktober, over Bitwise tot 13 oktober en over Wilshire tot 29 september.

Voor de VanEck en Bitwise aanvragen zal dat de uiteindelijke deadline zijn. Beide aanvragen werden in februari ingediend en in oktober zal de maximale periode van 240 dagen verstreken zijn. De Wilshire aanvraag werd in juni ingediend en kan dus nogmaals met 150 dagen worden uitgesteld.

De SEC geeft geen reden waarom de beslissingen zijn uitgesteld. Toch is het nieuws niet bepaald verassend, in 2018 werden dergelijke aanvragen ook meerdere malen uitgesteld. Begin dit jaar werden deze aanvragen ingetrokken omdat het onwaarschijnlijk leek dat de SEC op tijd een beslissing zou kunnen nemen vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid destijds.

Eind vorig jaar zei Jay Clayton, voorzitter van de SEC, dat er nog grote zorgen zijn over marktmanipulatie en volatiliteit alsmede dat er een gebrek aan markttoezicht en beveiligingssystemen op de crypotocurrency-markt is.

De verwachtingen voor een bitcoin-ETF zijn hooggespannen, er wordt namelijk gespeculeerd dat een dergelijke ETF de cryptocurrency-markt toegankelijker maakt voor institutionele investeerders.

Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, zegt het volgende op Twitter:

Gurbacs zei vorige maand in een interview met Fox Business dat een goedkeuring van een bitcoin-ETF een drijfveer voor de Amerikaanse economie zou kunnen zijn.

SEC commissielid Hester “Crypto Mom” Peirce heeft een paar maanden geleden uitgesproken dat “de tijd rijp is voor een bitcoin-ETF.” Echter heeft zij ook dit jaar gezegd dat men niet te vroeg moet juichen; een goedkeuring zou nog wel even kunnen duren.

Heb je gisteren de gloednieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Er is mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...