Timo Bult Timo Bult
15/05/2019 09:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2019 09:30

SEC-commissaris: "De tijd is rijp voor een bitcoin-ETF"

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC-commissaris De tijd is rijp voor een bitcoin-ETF

Foto: Tada Images/Shutterstock

Op dit moment buigt de Securities and Exchange Commission (SEC) zich over drie bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Tot op heden werd nog geen enkele bitcoin ETF-aanvraag goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. Volgens een commissielid, Hester Peirce, is de tijd rijp om een dergelijke aanvraag goed te keuren.
Dit zei Peirce, ook wel bekend als de “crypto mom”, tijdens het Consensus 2019 evenement. Ze sprak daar over het huidige klimaat voor bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, en benadrukte dat de SEC meer moet doen om een wettelijk raamwerk te bieden voor cryptocurrencies. Daarnaast zei Peirce:

Ik dacht dat de tijd een jaar geleden al rijp was – misschien zelfs al eerder dan dat … Mijn eerste kans om er iets over te kunnen zeggen was echter een jaar geleden … Zeker, de tijd is rijp, maar er bestaan nog steeds vragen bij de SEC die zoveel mogelijk beantwoord moeten worden mogelijk door jullie allemaal.

Door een duidelijk raamwerk te bieden, hoopt Peirce meer cryptocurrency-bedrijven binnen de Verenigde Staten te kunnen houden. Het huidige klimaat remt volgens haar echter de innovatie binnen de sector. Zo zei Peirce: “Ons land is altijd een land geweest waar innovatie echt kan gedijen.” Maar dat vanwege de huidige gang van zaken “veel van de activiteiten buiten de VS plaatsvinden.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aanvraag Bitwise uitgesteld

Op dit moment zijn er drie ETF-aanvragen in behandeling bij de SEC. Dit zijn de aanvragen van Bitwise, VanEck en Crescent Crypto Index Services. Deze laatste aanvraag werd pasgeleden ingediend, echter zijn de aanvragen van Bitwise an VanEck al langer in behandeling.
Zoals vaker bij bitcoin ETF-aanvragen neemt de SEC alle tijd om een beslissing te nemen. Zo stelde het de aanvragen van Bitwise en VanEck al eens uit. Uit een document van 14 mei blijkt dat de aanvraag van Bitwise opnieuw wordt uitgesteld:

De Commissie stelt een procedure in om aanvullende analyse mogelijk te maken van de consistentie van de voorgestelde regelwijziging volgens artikel 6(b)(5), van de Act, die onder meer vereist dat de regels van een nationale effectenbeurs worden “ontworpen om frauduleus handelen te voorkomen en om rechtvaardige en billijke handelsbeginselen te bevorderen,” en “om beleggers en het algemeen belang te beschermen.”

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie