Timo Bult Timo Bult
15/05/2019 09:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2019 09:30

SEC-commissaris: "De tijd is rijp voor een bitcoin-ETF"

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC-commissaris De tijd is rijp voor een bitcoin-ETF

Foto: Tada Images/Shutterstock

Op dit moment buigt de Securities and Exchange Commission (SEC) zich over drie bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Tot op heden werd nog geen enkele bitcoin ETF-aanvraag goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. Volgens een commissielid, Hester Peirce, is de tijd rijp om een dergelijke aanvraag goed te keuren.
Dit zei Peirce, ook wel bekend als de “crypto mom”, tijdens het Consensus 2019 evenement. Ze sprak daar over het huidige klimaat voor bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, en benadrukte dat de SEC meer moet doen om een wettelijk raamwerk te bieden voor cryptocurrencies. Daarnaast zei Peirce:

Ik dacht dat de tijd een jaar geleden al rijp was – misschien zelfs al eerder dan dat … Mijn eerste kans om er iets over te kunnen zeggen was echter een jaar geleden … Zeker, de tijd is rijp, maar er bestaan nog steeds vragen bij de SEC die zoveel mogelijk beantwoord moeten worden mogelijk door jullie allemaal.

Door een duidelijk raamwerk te bieden, hoopt Peirce meer cryptocurrency-bedrijven binnen de Verenigde Staten te kunnen houden. Het huidige klimaat remt volgens haar echter de innovatie binnen de sector. Zo zei Peirce: “Ons land is altijd een land geweest waar innovatie echt kan gedijen.” Maar dat vanwege de huidige gang van zaken “veel van de activiteiten buiten de VS plaatsvinden.”

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Aanvraag Bitwise uitgesteld

Op dit moment zijn er drie ETF-aanvragen in behandeling bij de SEC. Dit zijn de aanvragen van Bitwise, VanEck en Crescent Crypto Index Services. Deze laatste aanvraag werd pasgeleden ingediend, echter zijn de aanvragen van Bitwise an VanEck al langer in behandeling.
Zoals vaker bij bitcoin ETF-aanvragen neemt de SEC alle tijd om een beslissing te nemen. Zo stelde het de aanvragen van Bitwise en VanEck al eens uit. Uit een document van 14 mei blijkt dat de aanvraag van Bitwise opnieuw wordt uitgesteld:

De Commissie stelt een procedure in om aanvullende analyse mogelijk te maken van de consistentie van de voorgestelde regelwijziging volgens artikel 6(b)(5), van de Act, die onder meer vereist dat de regels van een nationale effectenbeurs worden “ontworpen om frauduleus handelen te voorkomen en om rechtvaardige en billijke handelsbeginselen te bevorderen,” en “om beleggers en het algemeen belang te beschermen.”

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie