Timo Bult Timo Bult
10/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2019 17:30

SEC ontvangt nieuwe bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETF-aanvraag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC ontvangt nieuwe bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETF-aanvraag

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe cryptocurrency Exchange-Traded Fund (ETF)-aanvraag ontvangen. Het gaat om een ETF die de prestaties van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) volgt. De aanvraag werd op 9 mei gepubliceerd door de SEC.
De aanvraag werd ingediend door Crescent Crypto Index Services LLC, wat een dochteronderneming is van Crescent Crypto Assete Management LLC. Onder de ticker “XBET” zal het ETF verhandeld kunnen worden op NYSE Arca. In de aanvraag valt te lezen:

XBET is een exchange traded fund. Dit betekent dat de meeste beleggers die besluiten om aandelen van XBET te kopen of te verkopen, hun handelsorders plaatsen via hun brokers en mogelijk kosten aan hun brokers moeten betalen. Aandelen van XBET zullen naar verwachting op de NYSE Arca worden verhandeld onder het tickersymbool “XBET” en zullen gedurende de handelsdag worden gekocht en verkocht tegen bied- en vraagprijzen zoals andere beursgenoteerde effecten.

XBET zal achteraan de andere twee lopende ETF-aanvragen aan moeten sluiten. Dit zijn de aanvragen van Bitwise Asset Management samen met NYSE Arca en VanEck en SolidX. De aanvraag van VanEck werd eerder dit jaar nog uitgesteld wegens de shutdown van de Amerikaanse overheid. Door de aanvraag opnieuw in te dienen hoopt VanEck op een grotere kans van slagen.
Of en wanneer een van deze crypto-ETF’s wordt goedgekeurd is nog onduidelijk. De SEC heeft namelijk lang nodig om dergelijke aanvragen te beoordelen, en kan besluiten om het proces een aantal keer uit te stellen. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de toezichthouder nog in 2019 een ETF goed zal gaan keuren.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie