Timo Bult Timo Bult
30/03/2019 08:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2019 08:46

Bitcoin ETF: SEC stelt beslissing VanEck en Bitwise bitcoin ETF’s met 45 dagen uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_ETF_SEC_stelt_beslissing_vaneck_en_bitwise_bitcoin_ETF_met_45_dagen_uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) heeft het proces van de twee bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvragen van VanEck en Bitwise uitgesteld. Dit maakte de toezichthouder op 29 maart bekend middels een officiële persverklaring.
De SEC stelde de bitcoin ETF aanvragen van VanEck en Bitwise met nog eens 45 dagen uit. VanEck diende zijn aanvraag samen met de Chicago Board Options Exchange (CBOE) in en Bitwise deed zijn aanvraag in samenwerking met NYSE Arca.
De aanvraag van VanEck en CBOE werd oorspronkelijk al vorig jaar ingediend, maar als gevolg van de shutdown van de Amerikaanse overheid moesten de twee de aanvraag intrekken. Het werd namelijk steeds aannemelijker dat de SEC de aanvraag ging afkeuren als gevolg van onderbezetting bij het agentschap.
VanEck diende de aanvraag daarom op 30 januari opnieuw in. De aanvraag werd vervolgens op 20 februari in het federale register gepubliceerd waarmee dat deadline voor een eerste beslissing op 20 februari viel.
De SEC heeft nu tot 16 mei de tijd om een beslissing te nemen over de Bitwise ETF. Voor de aanvraag van VanEck heeft het tot 21 mei de tijd. De toezichthouder kan op die data de beslissing echter nog een keer met 45 dagen uitstellen.

Bitcoin nog vroeg, grote spelers staan op de drempel: Franklin Templeton
Bitcoin nog vroeg, grote spelers staan op de drempel: Franklin Templeton

Nieuwe groeispurt

Een bitcoin ETF is een op de beurs verhandeld fonds dat de prijs van bitcoin volgt. Wanneer een investeerder in het fonds investeert zal het fonds de bitcoin daadwerkelijk in eigendom hebben. Het voordeel van een ETF is dat het sneller te liquideren is ten opzichte van meer traditionele fondsen (denk aan de S&P 500). Beleggers kunnen zo hun positie op welk moment dan ook direct sluiten.
De goedkeuring van een bitcoin ETF zal naar verwachting een grote instroom van institutioneel geld op gang brengen. Aangezien deze ETF’s op een gereguleerde beurs zullen worden verhandeld bieden ze meer beveiliging voor dit type beleggers. De instroom van institutioneel geld zal naar verwachting een nieuwe groeispurt op de cryptocurrency-markt veroorzaken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie