Timo Bult Timo Bult
30/03/2019 08:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2019 08:46

Bitcoin ETF: SEC stelt beslissing VanEck en Bitwise bitcoin ETF’s met 45 dagen uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_ETF_SEC_stelt_beslissing_vaneck_en_bitwise_bitcoin_ETF_met_45_dagen_uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) heeft het proces van de twee bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvragen van VanEck en Bitwise uitgesteld. Dit maakte de toezichthouder op 29 maart bekend middels een officiële persverklaring.
De SEC stelde de bitcoin ETF aanvragen van VanEck en Bitwise met nog eens 45 dagen uit. VanEck diende zijn aanvraag samen met de Chicago Board Options Exchange (CBOE) in en Bitwise deed zijn aanvraag in samenwerking met NYSE Arca.
De aanvraag van VanEck en CBOE werd oorspronkelijk al vorig jaar ingediend, maar als gevolg van de shutdown van de Amerikaanse overheid moesten de twee de aanvraag intrekken. Het werd namelijk steeds aannemelijker dat de SEC de aanvraag ging afkeuren als gevolg van onderbezetting bij het agentschap.
VanEck diende de aanvraag daarom op 30 januari opnieuw in. De aanvraag werd vervolgens op 20 februari in het federale register gepubliceerd waarmee dat deadline voor een eerste beslissing op 20 februari viel.
De SEC heeft nu tot 16 mei de tijd om een beslissing te nemen over de Bitwise ETF. Voor de aanvraag van VanEck heeft het tot 21 mei de tijd. De toezichthouder kan op die data de beslissing echter nog een keer met 45 dagen uitstellen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe groeispurt

Een bitcoin ETF is een op de beurs verhandeld fonds dat de prijs van bitcoin volgt. Wanneer een investeerder in het fonds investeert zal het fonds de bitcoin daadwerkelijk in eigendom hebben. Het voordeel van een ETF is dat het sneller te liquideren is ten opzichte van meer traditionele fondsen (denk aan de S&P 500). Beleggers kunnen zo hun positie op welk moment dan ook direct sluiten.
De goedkeuring van een bitcoin ETF zal naar verwachting een grote instroom van institutioneel geld op gang brengen. Aangezien deze ETF’s op een gereguleerde beurs zullen worden verhandeld bieden ze meer beveiliging voor dit type beleggers. De instroom van institutioneel geld zal naar verwachting een nieuwe groeispurt op de cryptocurrency-markt veroorzaken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie