Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin ETF: SEC stelt beslissing VanEck en Bitwise bitcoin ETF’s met 45...

Bitcoin ETF: SEC stelt beslissing VanEck en Bitwise bitcoin ETF’s met 45 dagen uit

De Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) heeft het proces van de twee bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvragen van VanEck en Bitwise uitgesteld. Dit maakte de toezichthouder op 29 maart bekend middels een officiële persverklaring.

De SEC stelde de bitcoin ETF aanvragen van VanEck en Bitwise met nog eens 45 dagen uit. VanEck diende zijn aanvraag samen met de Chicago Board Options Exchange (CBOE) in en Bitwise deed zijn aanvraag in samenwerking met NYSE Arca.

- Advertentie -

De aanvraag van VanEck en CBOE werd oorspronkelijk al vorig jaar ingediend, maar als gevolg van de shutdown van de Amerikaanse overheid moesten de twee de aanvraag intrekken. Het werd namelijk steeds aannemelijker dat de SEC de aanvraag ging afkeuren als gevolg van onderbezetting bij het agentschap.

VanEck diende de aanvraag daarom op 30 januari opnieuw in. De aanvraag werd vervolgens op 20 februari in het federale register gepubliceerd waarmee dat deadline voor een eerste beslissing op 20 februari viel.

De SEC heeft nu tot 16 mei de tijd om een beslissing te nemen over de Bitwise ETF. Voor de aanvraag van VanEck heeft het tot 21 mei de tijd. De toezichthouder kan op die data de beslissing echter nog een keer met 45 dagen uitstellen.

Nieuwe groeispurt

Een bitcoin ETF is een op de beurs verhandeld fonds dat de prijs van bitcoin volgt. Wanneer een investeerder in het fonds investeert zal het fonds de bitcoin daadwerkelijk in eigendom hebben. Het voordeel van een ETF is dat het sneller te liquideren is ten opzichte van meer traditionele fondsen (denk aan de S&P 500). Beleggers kunnen zo hun positie op welk moment dan ook direct sluiten.

De goedkeuring van een bitcoin ETF zal naar verwachting een grote instroom van institutioneel geld op gang brengen. Aangezien deze ETF’s op een gereguleerde beurs zullen worden verhandeld bieden ze meer beveiliging voor dit type beleggers. De instroom van institutioneel geld zal naar verwachting een nieuwe groeispurt op de cryptocurrency-markt veroorzaken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.156,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.158,89 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.167,28 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.