Kevin Schijven Kevin Schijven
13/08/2019 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2019 10:03

Bitcoin ETF beslissingen opnieuw door de SEC uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft wederom de beslissing omtrent drie aanvragen voor bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF) uitgesteld. Dat blijkt uit een aantal documenten gepubliceerd op 12 augustus.
De drie bitcoin-ETF aanvragen zijn die van VanEck en SolidX voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE) CZX, die van Bitwise Asset Management voor de New York Stock Exchange (NYSE) Arca en de aanvraag van Wilshire Phoenix, tevens voor NYSE Arca.
De beslissing over de VanEck aanvraag is uitgesteld tot 18 oktober, over Bitwise tot 13 oktober en over Wilshire tot 29 september.
Voor de VanEck en Bitwise aanvragen zal dat de uiteindelijke deadline zijn. Beide aanvragen werden in februari ingediend en in oktober zal de maximale periode van 240 dagen verstreken zijn. De Wilshire aanvraag werd in juni ingediend en kan dus nogmaals met 150 dagen worden uitgesteld.
De SEC geeft geen reden waarom de beslissingen zijn uitgesteld. Toch is het nieuws niet bepaald verassend, in 2018 werden dergelijke aanvragen ook meerdere malen uitgesteld. Begin dit jaar werden deze aanvragen ingetrokken omdat het onwaarschijnlijk leek dat de SEC op tijd een beslissing zou kunnen nemen vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid destijds.
Eind vorig jaar zei Jay Clayton, voorzitter van de SEC, dat er nog grote zorgen zijn over marktmanipulatie en volatiliteit alsmede dat er een gebrek aan markttoezicht en beveiligingssystemen op de crypotocurrency-markt is.
De verwachtingen voor een bitcoin-ETF zijn hooggespannen, er wordt namelijk gespeculeerd dat een dergelijke ETF de cryptocurrency-markt toegankelijker maakt voor institutionele investeerders.
Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, zegt het volgende op Twitter:


Gurbacs zei vorige maand in een interview met Fox Business dat een goedkeuring van een bitcoin-ETF een drijfveer voor de Amerikaanse economie zou kunnen zijn.
SEC commissielid Hester “Crypto Mom” Peirce heeft een paar maanden geleden uitgesproken dat “de tijd rijp is voor een bitcoin-ETF.” Echter heeft zij ook dit jaar gezegd dat men niet te vroeg moet juichen; een goedkeuring zou nog wel even kunnen duren.
Heb je gisteren de gloednieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Er is mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie