Kevin Schijven Kevin Schijven
17/07/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2019 17:20

VanEck: Bitcoin-ETF zou drijfveer voor Amerikaanse economie kunnen zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
vaneck_bitcoin_ETF_zou_drijfveer_voor_amerikaanse_economie_kunnen_zijn_exchange_traded_fund

Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zou goedkeuren zou dat een drijfveer voor de Amerikaanse economie kunnen zijn in de komende 10 jaar.
Dat zegt Gabor Gurbacs, directeur van Digital Asset Strategy bij VanEck – het bedrijf achter de langverwachte bitcoin-ETF – tijdens een interview met Liz Claman van Fox Business op 16 juli.
Op 16 juli vond de eerste hoorzitting plaats met het Amerikaanse Congres en Facebook omtrent de aankomende Libra cryptocurrency. Facebook kreeg er behoorlijk van langs. Zo zei senator Sherrod Brown dat Facebook niet het vertrouwen verdient na de vele schandalen van de afgelopen jaren:

Facebook is gevaarlijk. […] Net als een peuter die een luciferdoosje in handen heeft, heeft Facebook het huis steeds opnieuw en opnieuw afgebrand. Facebook heeft door schandaal na schandaal aangetoond dat het ons vertrouwen niet verdient.

Gurbacs reageert op de woorden van de Senator en zegt dat de overdreven negatieve houding tegenover cryptocurrencies heerst uit onbegrip. Tevens zegt hij dat bitcoin en libra twee totaal verschillende dingen zijn:

Kortom, wat gezegd wordt is: ‘Wie wil een valuta met het privacy probleem van Facebook en de geheimzinnigheid van een Zwitserse bank?’ Dat is wat mensen zeggen over Libra. Maar ik wil erop wijzen dat bitcoin heel anders is. In feite zou bitcoin of een soort van stablecoin gebouwd op bitcoin de oplossing kunnen zijn waar het Congres naar zou moeten kijken.

Verder zegt Gurbacs dat hij overtuigd is dat Amerika een 10-jarig plan nodig heeft om zijn financiële markten weer te herbouwen:

Ik denk dat Amerika zich realiseert dat het een 10-jarig plan nodig heeft om de markten weer geweldig te maken, en in feite een 10-jarig plan om het betalings- en financiële infrastructuursysteem waarop we achterblijven, opnieuw op te bouwen. Dit kan een drijfveer zijn om te innoveren en de Amerikaanse betaalsystemen en kapitaalmarkten te herbouwen

Liz Claman vraagt hoe het er met de bitcoin-ETF van VanEck voor staat. Gurbacs zegt dat zij nog op goedkeuring staan te wachten, maar als het eenmaal zo ver is zou het een drijfveer voor de Amerikaanse economie kunnen zijn:

We wachten op toezichthouders om eindelijk een bitcoin-ETF goed te keuren, wat digitale activa onder de gereguleerde Amerikaanse kapitaalmarkt zou brengen. Dit zou voor het volgende decennium de motor van onze economie kunnen zijn.

Gurbacs herhaalt tijdens het interview dat bitcoin en libra totaal verschillend zijn:

Nogmaals, bitcoin is geen libra. Stablecoins zijn geen libra.

De beslissing van de SEC omtrent de bitcoin-ETF van VanEck en SolidX werd in mei opnieuw uitgesteld. De SEC had onlangs wel voor het eerst een token sale goedgekeurd: de stacks (STX) token van Blockstack.
Ben je benieuwd naar wat de bitcoin-koers gaat doen? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn gedachtengang weer in zijn wekelijkse column verwerkt. Zijn laatste analyse kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie