Home Nieuws Altcoin nieuws Blockstack gaat eerste door de SEC goedgekeurde token verkoop houden!

Blockstack gaat eerste door de SEC goedgekeurde token verkoop houden!

Blockstack is het eerste blockchain-bedrijf dat toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn tokens te verkopen in een soort initial public offering (IPO) die valt onder Regulation A+. Dat meldt The Wall Street Journal (WSJ) op 10 juni.

- Advertentie -

Blockstack noemt zichzelf een gedecentraliseerd computernetwerk voor gedecentraliseerde apps (dApps). De verkoop van de Blockstack tokens, de Stacks (STX) tokens, zal later vandaag op 11 juni van start gaan. De IPO van $28 miljoen is de eerste waarbij investeerders tokens zullen ontvangen in plaats van aandelen en de eerste die toegankelijk zal zijn voor iedereen.

Regulation A+ is een IPO-regelgeving gericht op nieuwe startups. De regelgeving is ietwat soepeler dan van gewone IPO’s, met een cap van $50 miljoen. Er zijn al blockchain-bedrijven die een token-verkoop gehouden hebben die vallen onder Regulation D. Die hebben niet de toestemming van de SEC nodig, maar staan alleen geaccrediteerde investeerders toe.

Dit zou een grote stap kunnen zijn voor de cryptocurrency-markt. Initial Coin Offerings (ICO’s) waren zeer populair een paar jaar geleden, maar door onder andere de harde aanpak van de SEC is de populariteit van ICO’s enorm afgenomen. De WSJ schrijft dat ICO-financieringen van $6,9 miljard in het eerste kwartaal van 2018 afgenomen zijn naar $118 miljoen in het eerste kwartaal van 2019.

Muneeb Ali en Ryan Shea, oprichters van Blockstack, vertellen aan de WSJ dat zij maanden lang bezig zijn geweest en het hen $2 miljoen heeft gekost om de goedkeuring van de SEC te ontvangen. Naar verluidt moesten ze opnieuw een protocol ontwikkelen voor de token-verkoop. Blockstack hield een Regulation D financieringsronde in 2017 waarmee het zo’n $47 miljoen ophaalde.

- Advertentie -

Er draaien momenteel 165 gedecentraliseerde apps (dApps) op de blockchain van Blockstack. Dat zijn onder andere Dmail, een gedecentraliseerde e-maildienst en Graphite Docs, een gedecentraliseerde documentensysteem gericht op de bescherming van vrijheid van meningsuiting en privacy. Stacks, de native token, kan gebruikt worden om domeinnamen te registeren, smart contracts te schrijven en transacties op het netwerk uit te voeren.

De verkoop van de token zal van start gaan om 17:00 uur, Nederlandse tijd. De Stacks tokens zullen verkocht worden voor $0,3. Er zal een “wie het eerst komt, die het eerst maalt” regel gehanteerd worden. Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.952,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.984,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.008,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.038,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.214,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...