Kevin Schijven Kevin Schijven
18/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:13

CBOE en VanEck trekken bitcoin (BTC) ETF aanvraag weer in

Nieuws
CBOE en VanEck trekken bitcoin (BTC) ETF aanvraag weer in

Op 17 september heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangekondigd dat Chicago Board Options Exchange (CBOE) BXZ de aanvraag voor de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van VanEck en SolidX heeft ingetrokken.
Er is geen reden gegeven waarom de aanvraag is ingetrokken. De SEC had haar beslissing omtrent de aanvraag al meerdere malen uitgesteld en volgende maand, op 18 oktober, zou de uiteindelijke deadline vallen voor de VanEck/SolidX aanvraag.
Wellicht zagen VanEck en CBOE de kans op een goedkeuring niet meer hoog in en trokken de aanvraag weer in om het op een latere datum opnieuw te proberen. Dat zou niet de eerste keer zijn. De aanvraag werd begin dit jaar al eens ingetrokken, toen leek de kans op een goedkeuring ook klein vanwege een government shutdown destijds.
Gabor Gurbacs, directeur van digital asset strategies bij VanEck, meldt op Twitter dat ze het niet opgegeven hebben:

We zijn toegewijd om bitcoin en bitcoin-gerichte financiële innovatie te ondersteunen. Het op de markt brengen van een fysieke, liquide en verzekerde ETF blijft een topprioriteit. We blijven nauw samenwerken met regelgevers en marktdeelnemers om elke dag een stap dichterbij te komen.

Het nieuws komt enkele weken nadat VanEck begonnen was met het aanbieden van een pseudo bitcoin-ETF, alleen toegankelijk voor institutionele investeerders. Dit fonds, genaamd VanEck SolidX Bitcoin Trust 144A Shares, heeft nog niet heel veel succes geboekt. Vorige week bleek dat het pas $41.400, oftewel zo’n 4 bitcoins, heeft binnengehaald.
crypto-insiders_telegram_banner
Er liggen nog wel twee andere bitcoin-ETF aanvragen bij de SEC op tafel. Een is van Wilshire Phoenix met de New York Stock Exchange (NYSE) Arca waarvan de eerste deadline eind deze maand valt. De andere is van Bitwise Asset Management, tevens met NYSE Arca, waarvan de uiteindelijke deadline op 13 oktober valt.
Jay Clayton, voorzitter van de SEC, zei onlangs tijdens een interview met CNBC dat de cryptocurrency-markt goed op weg is om een bitcoin-ETF goedgekeurd te krijgen, maar dat er alsnog wel een paar belangrijke vraagstukken openstaan.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie