Home Nieuws Bitcoin nieuws VanEck en SolidX gaan via omweg aandelen in bitcoin (BTC)-ETF verkopen

VanEck en SolidX gaan via omweg aandelen in bitcoin (BTC)-ETF verkopen

Ondanks het feit dat de beslissing rondom VanEck’s en SolidX’ bitcoin (BTC)exchange-traded fund (ETF) nog niet gevallen is, gaan de twee bedrijven via een omweg alsnog aandelen in de ETF verkopen. Dit mag namelijk onder bepaalde omstandigheden die in ‘Rule 144A‘ van de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn vastgelegd, schrijft de Wall Street Journal op dinsdag.

De SEC onderzoekt al lange tijd de ETF-aanvraag die VanEck en SolidX samen hebben ingediend. Echter werd de uiteindelijke beslissing of de bitcoin-ETF mag worden verhandeld steeds weer uitgesteld. Nu willen de twee alsnog aandelen in de ETF gaan verkopen aan institutionele beleggers.

- Advertentie -

Rule 144A staat namelijk toe dat dergelijke aandelen aan “gekwalificeerde institutionele  beleggers” mogen worden verkocht. Dit zijn onder andere banken, hedgefondsen en brokers. Echter zal het de aandelen dus niet aan retail-beleggers mogen gaan verkopen. De aandelen zullen vanaf donderdag beschikbaar zijn voor deze gekwalificeerde beleggers.

Volgens VanEck en SolidX zal de “gelimiteerde versie” van de ETF aan de SEC laten zien dat een bitcoin-ETF werkt. De Amerikaanse toezichthouder maakt zich namelijk nog steeds grote zorgen over marktmanipulatie en twijfelt daarom om de aanvraag goed te keuren.

Op het moment van schrijven heeft de SEC nog geen enkele bitcoin-ETF goedgekeurd. Het onderzoekt momenteel de aanvragen van VanEck/SolidX, Bitwise Asset Management/New YorkStock Exchange (NYSE) Arca en Wilshire Phoenix/NYSE Arca.

In juli stelde de directeur van Digital Asset Strategy bij VanEck, Gabor Gurbacs, dat de bitcoin-ETF wel eens de drijfveer van de Amerikaanse economie kan gaan worden, mocht de SEC de ETF goedkeuren.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.150,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.214,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.217,73 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.225,65 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.440,69 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.