Timo Bult Timo Bult
03/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:37

VanEck en SolidX gaan via omweg aandelen in bitcoin (BTC)-ETF verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
VanEck en SolidX gaan via omweg aandelen in bitcoin (BTC)-ETF verkopen

Ondanks het feit dat de beslissing rondom VanEck’s en SolidX’ bitcoin (BTC)exchange-traded fund (ETF) nog niet gevallen is, gaan de twee bedrijven via een omweg alsnog aandelen in de ETF verkopen. Dit mag namelijk onder bepaalde omstandigheden die in ‘Rule 144A‘ van de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn vastgelegd, schrijft de Wall Street Journal op dinsdag.
De SEC onderzoekt al lange tijd de ETF-aanvraag die VanEck en SolidX samen hebben ingediend. Echter werd de uiteindelijke beslissing of de bitcoin-ETF mag worden verhandeld steeds weer uitgesteld. Nu willen de twee alsnog aandelen in de ETF gaan verkopen aan institutionele beleggers.
Rule 144A staat namelijk toe dat dergelijke aandelen aan “gekwalificeerde institutionele  beleggers” mogen worden verkocht. Dit zijn onder andere banken, hedgefondsen en brokers. Echter zal het de aandelen dus niet aan retail-beleggers mogen gaan verkopen. De aandelen zullen vanaf donderdag beschikbaar zijn voor deze gekwalificeerde beleggers.
Volgens VanEck en SolidX zal de “gelimiteerde versie” van de ETF aan de SEC laten zien dat een bitcoin-ETF werkt. De Amerikaanse toezichthouder maakt zich namelijk nog steeds grote zorgen over marktmanipulatie en twijfelt daarom om de aanvraag goed te keuren.
Op het moment van schrijven heeft de SEC nog geen enkele bitcoin-ETF goedgekeurd. Het onderzoekt momenteel de aanvragen van VanEck/SolidX, Bitwise Asset Management/New YorkStock Exchange (NYSE) Arca en Wilshire Phoenix/NYSE Arca.
In juli stelde de directeur van Digital Asset Strategy bij VanEck, Gabor Gurbacs, dat de bitcoin-ETF wel eens de drijfveer van de Amerikaanse economie kan gaan worden, mocht de SEC de ETF goedkeuren.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie