Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

3iQ krijgt goedkeuring voor Bitcoin (BTC) ETF op grote Canadese beurs

De Canadese investeringsfondsbeheerder 3iQ mag een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aan gaan bieden op een grote traditionele Canadese beurs. Daar heeft de Ontario Securities Commission (OSC) goedkeuring voor gegeven, blijkt uit een op 30 oktober gepubliceerd persbericht.

De OSC, zeg maar de Securities and Exchange Commission (SEC) van het Canadese Ontario, keurde de aanvraag voor “The Bitcoin Fund” in februari nog af. 3iQ ging echter in beroep en kreeg uiteindelijk alsnog goedkeuring voor het beursgenoteerde Bitcoin-fonds. Daardoor mag het een volledig gereguleerde Bitcoin-ETF aan gaan bieden aan retailbeleggers. Fred Pye, bestuurslid van 3iQ, laat in een reactie weten:

In de afgelopen drie jaar hebben we actief samengewerkt met de OSC’s Investment Funds en Structured Products Branch om een investeringsfonds te creëren waarvan we hopen dat het retailbeleggers de voordelen biedt van beleggen in Bitcoin via een gereguleerd, beursgenoteerd fonds.

- Advertentie -

De cryptocurrency exchange Gemini, de exchange van de Winklevoss-tweeling, zal de custody van de bitcoin die in het fonds zitten op zich nemen.

Nu 3iQ goedkeuring heeft gekregen, krijgen retailbeleggers dus toegang tot een Bitcoin-ETF. Het ETF mag daarnaast onderdeel zijn van een pensioenfonds en het belastingvrije portfolio waar Canadezen recht op hebben.

Canada loopt met de goedkeuring voor op zijn zuiderburen, de Verenigde Staten. In het land heeft de SEC al meerdere keren Bitcoin-ETF aanvragen afgekeurd vanwege zorgen omtrent marktmanipulatie. Deze maand nog werd de ETF aanvraag van Bitwise en de NYSE afgekeurd.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.024,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.895,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.941,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.974,89 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.893,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.941,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.974,89 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.024,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...