Timo Bult Timo Bult
31/10/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2019 10:45

3iQ krijgt goedkeuring voor Bitcoin (BTC) ETF op grote Canadese beurs

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
3iQ krijgt goedkeuring voor Bitcoin (BTC) ETF op grote Canadese beurs

De Canadese investeringsfondsbeheerder 3iQ mag een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aan gaan bieden op een grote traditionele Canadese beurs. Daar heeft de Ontario Securities Commission (OSC) goedkeuring voor gegeven, blijkt uit een op 30 oktober gepubliceerd persbericht.
De OSC, zeg maar de Securities and Exchange Commission (SEC) van het Canadese Ontario, keurde de aanvraag voor “The Bitcoin Fund” in februari nog af. 3iQ ging echter in beroep en kreeg uiteindelijk alsnog goedkeuring voor het beursgenoteerde Bitcoin-fonds. Daardoor mag het een volledig gereguleerde Bitcoin-ETF aan gaan bieden aan retailbeleggers. Fred Pye, bestuurslid van 3iQ, laat in een reactie weten:

In de afgelopen drie jaar hebben we actief samengewerkt met de OSC’s Investment Funds en Structured Products Branch om een investeringsfonds te creëren waarvan we hopen dat het retailbeleggers de voordelen biedt van beleggen in Bitcoin via een gereguleerd, beursgenoteerd fonds.

De cryptocurrency exchange Gemini, de exchange van de Winklevoss-tweeling, zal de custody van de bitcoin die in het fonds zitten op zich nemen.
Nu 3iQ goedkeuring heeft gekregen, krijgen retailbeleggers dus toegang tot een Bitcoin-ETF. Het ETF mag daarnaast onderdeel zijn van een pensioenfonds en het belastingvrije portfolio waar Canadezen recht op hebben.
Canada loopt met de goedkeuring voor op zijn zuiderburen, de Verenigde Staten. In het land heeft de SEC al meerdere keren Bitcoin-ETF aanvragen afgekeurd vanwege zorgen omtrent marktmanipulatie. Deze maand nog werd de ETF aanvraag van Bitwise en de NYSE afgekeurd.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie