Timo Bult Timo Bult
17/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2019 07:00

Bitcoin (BTC)-markt moet 18 keer groter zijn voordat SEC goedkeuring ETF overweegt, aldus Tom Lee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC)-markt moet 18 keer groter zijn voordat SEC goedkeuring ETF overweegt, aldus Tom Lee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency-community zit al lange tijd te wachten op de goedkeuring van het eerste Bitcoin (BTC) Exchange-traded Fund (ETF). Zo’n fonds zou de adoptie van bitcoin kunnen versnellen en een instroom van institutionele beleggers veroorzaken, met een sterk stijgende bitcoin prijs tot gevolg. Echter zal BTC eerst veel meer waard moeten worden voordat de Securities and Exchange Commission (SEC) zo’n beleggingsproduct zal goedkeuren, aldus Tom Lee.
Lee besprak het onderwerp tijden de Blockshow-conferentie in Singapore. Daar zei hij dat de huidige markt simpelweg te klein is voor de SEC om een product als een ETF goed te keuren. Hij schat dat de bitcoin-markt zo’n 18 keer groter moet zijn voordat de SEC een ETF zou goedkeuren. “Hij schat dat bitcoin rond de $150.000 waard moet zijn om de dagelijkse vraag van een ETF aan te kunnen,” aldus Bloomberg in een artikel.
Verder stelt Lee dat de crypto-community de SEC mogelijk als obstakel ziet, echter kan de SEC er juist voor zorgen dat de mainstream crypto accepteert:

Als je betrokken bent bij crypto, kan de SEC eruitzien als een obstakel, […] Ze beschermen individuen en op dit moment is dat niet handig voor de industrie, maar als de SEC iemand is die mensen vertrouwen […] zo krijg je de mainstream bereid betrokken te raken bij crypto.

In oktober keurde de SEC de ETF-aanvraag van Bitwise en NYSE nog af. De grootste zorgen bestaan omtrent marktmanipulatie, iets waar de SEC zijn zorgen bij alle eerdere ETF-aanvragen ook over uitte.
Een Canadese investeringsfondsbeheerder, 3iQ, is het wel gelukt om een bitcoin-ETF goedgekeurd te krijgen. De Ontario Securities Commission keurde het fonds eind oktober goed waarmee het product op een grote Canadese beurs genoteerd mag gaan worden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie