Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC)-markt moet 18 keer groter zijn voordat SEC goedkeuring ETF overweegt, aldus Tom Lee

De cryptocurrency-community zit al lange tijd te wachten op de goedkeuring van het eerste Bitcoin (BTC) Exchange-traded Fund (ETF). Zo’n fonds zou de adoptie van bitcoin kunnen versnellen en een instroom van institutionele beleggers veroorzaken, met een sterk stijgende bitcoin prijs tot gevolg. Echter zal BTC eerst veel meer waard moeten worden voordat de Securities and Exchange Commission (SEC) zo’n beleggingsproduct zal goedkeuren, aldus Tom Lee.

Lee besprak het onderwerp tijden de Blockshow-conferentie in Singapore. Daar zei hij dat de huidige markt simpelweg te klein is voor de SEC om een product als een ETF goed te keuren. Hij schat dat de bitcoin-markt zo’n 18 keer groter moet zijn voordat de SEC een ETF zou goedkeuren. “Hij schat dat bitcoin rond de $150.000 waard moet zijn om de dagelijkse vraag van een ETF aan te kunnen,” aldus Bloomberg in een artikel.

- Advertentie -

Verder stelt Lee dat de crypto-community de SEC mogelijk als obstakel ziet, echter kan de SEC er juist voor zorgen dat de mainstream crypto accepteert:

Als je betrokken bent bij crypto, kan de SEC eruitzien als een obstakel, […] Ze beschermen individuen en op dit moment is dat niet handig voor de industrie, maar als de SEC iemand is die mensen vertrouwen […] zo krijg je de mainstream bereid betrokken te raken bij crypto.

In oktober keurde de SEC de ETF-aanvraag van Bitwise en NYSE nog af. De grootste zorgen bestaan omtrent marktmanipulatie, iets waar de SEC zijn zorgen bij alle eerdere ETF-aanvragen ook over uitte.

Een Canadese investeringsfondsbeheerder, 3iQ, is het wel gelukt om een bitcoin-ETF goedgekeurd te krijgen. De Ontario Securities Commission keurde het fonds eind oktober goed waarmee het product op een grote Canadese beurs genoteerd mag gaan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.306,58 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.306,58 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...