Kevin Schijven Kevin Schijven
17/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2019 06:00

Wilshire Phoenix dient aanpassing in van bitcoin (BTC) ETF aanvraag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wilshire Phoenix dient aanpassing in van bitcoin (BTC) ETF aanvraag

De aanvraag voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van Wilshire Phoenix staat weer open voor publiekelijk commentaar na de indiening van een aanpassing bij de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC).
De SEC meldt op 15 oktober dat Wilshire Phoenix en de New York Stock Exchange (NYSE) Arca een amendement op hun aanvraag op 4 oktober hebben ingediend bij de SEC. De herziene versie vervangt compleet de oude aanvraag.
In de aanvraag staat dat Coinbase Custody als de custodian, oftewel de opslagdienst, zal fungeren voor de bitcoin-ETF. In de nieuwe versie is daaraan toegevoegd dat Coinbase binnen vijf werkdagen na de maandelijkse herverdeling de beschikbaarheid van de activa zal bevestigen.
Tevens gaat de aangepaste versie in op de zorgen omtrent marktmanipulatie waarbij een vergelijking met de goudmarkt wordt gemaakt. Volgens Wilshire heeft de SEC voornamelijk gekeken naar de spot- en futures-markt voor goud in plaats van de gehele markt om te zien of deze gevoelig is voor manipulatie. Wilshire beargumenteert dat de SEC dit ook voor bitcoin-ETF’s zou moeten doen.
Het publiek heeft 21 dagen om commentaar op de aanvraag in te dienen. De SEC krijgt 45 dagen om tot een besluit te komen over de aanvraag maar heeft ook de mogelijkheid om deze uit te stellen.
De SEC keurde vorige week de bitcoin-ETF aanvraag van Bitwise Asset Magement en NYSE Arca af. Volgens de SEC zou de aanvraag niet voldoen aan de vereisten omtrent fraude en marktmanipulatie.
Vorige maand trokken VanEck en SolidX samen met de Chicago Board Options Exchange (CBOE) hun aanvraag voor een bitcoin-ETF weer in. Naar verwachting zullen beide bedrijven, VanEck en Bitwise, een nieuwe aanvraag op een latere datum indienen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie