Wessel Kersting Wessel Kersting
04/07/2022 15:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 15:28

$3,3 miljard aan boetes voor de cryptocurrency industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Amerikaanse Securities en Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben in de afgelopen jaren de meeste boetes uit kunnen delen aan cryptocurrency bedrijven. Sinds dat de sector opgericht werd in 2009 zijn er in totaal al meer dan $3 miljard aan boetes uitgedeeld binnen de sector.

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

$3,3 miljard aan boetes voor cryptocurrency bedrijveen

Uit een recent rapport van Elliptic, een blockchain analyse bedrijf, blijkt dat deze regelgevende instanties in Amerika al meer dan $3,3 miljard aan boetes heeft uitgedeeld aan spelers binnen de cryptocurrency sector. In 2020 stond dit bedrag nog op $2 miljard, maar slechts 18 maanden laten is dit bedrag dus al meer dan 50% hoger. Dit kan verklaard worden door de steeds strengere wet- en regelgeving die opgelegd wordt aan de industrie, alsmede de groei van de crypto industrie.

Normaal zou je denken dat een totaal van $3,3 miljard aan boetes in slechts 13 jaar tijd erg stevig is, echter denken analisten daar anders over. Volgens Tom Robinson, mede-oprichter van Elliptic, is dit juist een teken van groei. Hij gaf aan dat deze boetes er niet voor hebben gezorgd dat de groei in de sector afneemt, maar dat deze juist de moed gaven om door te gaan.

Advertentie

Zijn deze boetes juist goed voor de cryptocurrency sector?

Robinson geeft daarnaast aan dat deze boetes juist aangeven dat de sector steeds beter gereguleerd worden. De cryptocurrency sector werd in het verleden namelijk vaker het ‘Wilde Westen’ genoemd vanwege het gebrek aan regulering. Verder zagen we in het rapport van Elliptic dat de SEC de meeste boetes heeft mogen innen, namelijk 70% van alle boetes. De CFTC heeft ook een flink stuk van de taart mogen innen. Meer dan $500 miljoen aan boetes zijn naar deze instantie gegaan sinds het begin van de sector in 2009.

Tot slot heeft de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) heeft verder een keer een boete van $100 miljoen mogen uitdelen aan cryptocurrencyexchange BitMEX, aangezien zij de Bank Secrecy Act (BSA) hadden overtreden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie