Rico Engelbarts
31/01/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2019 06:00

61% Bitcoin-investeerders in de VS gaat mogelijk te veel belasting betalen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
61_procent_bitcoin-investeerders_VS_gaat_mogelijk_te_veel_belasting_betalen

In de afgelopen jaren hebben investeerders enorme winsten behaald met het beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Echter was 2018 minder succesvol en leden veel van hen dus verliezen. In de Verenigde Staten mogen deze verliezen worden afgetrokken van de winsten, echter blijken maar weinig beleggers te weten dat dit mag.
Uit een enquête gehouden door Credit Karma blijkt dat beleggers in de VS in totaal ongeveer $1,7 miljard verloren op investeringen in Bitcoin. Dat komt gemiddeld neer op zo’n $718 per persoon. Echter is maar 35% van plan deze verliezen aan te geven met de aanstaande belastingaangifte. 61% wist überhaupt niet dat het mogelijk was om verliezen af te trekken van winsten.
Sommigen (35%) dachten dat het niet nodig was om verliezen op te geven, 57% dacht dat de verliezen niet groot genoeg waren om opgegeven te mogen worden en 22% zegt niet te weten hoe ze het moeten opgeven.
Het grootste obstakel lijkt bij de cryptocurrency exchanges te liggen. Zij zijn namelijk niet verplicht bepaalde formulieren automatisch op te geven, zoals brokers van aandelen dat wel zijn. Hierdoor moeten crypto-beleggers alles zelf doen en dat is in veel gevallen vrij ingewikkeld.
Voor beleggers in de Verenigde Staten zou het zonde zijn als verliezen niet opgegeven worden aangezien beleggers een teruggave kunnen ontvangen. In praktisch alle landen blijft het doen van belastingaangifte met betrekking tot cryptocurrency vaag, maar gelukkig begint daar langzaam verandering in te komen naarmate de industrie populairder wordt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie