Rico Engelbarts
27/05/2018 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2018 19:08

Adjunct-gouverneur Russische Centrale Bank: Blockchain-technologie moet nog “volwassen” worden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Olga Skorobogatova, adjunct-gouverneur van de Centrale Bank van Rusland, heeft gezegd dat de hedendaagse blockchain-technologie nog niet “volwassen” genoeg is voor gebruik op industriële schaal, meldde Prime gisteren, 26 mei.
Tijdens een discussie op het St. Petersburg International Economic Forum stelde Skorobogatova dat de opkomende technologie nog steeds verbeteringen vereist. Volgens haar is de technologie nog niet op industriële schaal toegepast, behalve bij het gebruik voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin. De adjunct-gouverneur richtte zich op veiligheid en schaalbaarheid als kernproblemen die nog opgelost moeten worden voordat de implementatie op industriële schaal van de grond kan komen.
Skorobogatova verdeelde toepassingen van blockchain in twee belangrijke use cases. Ten eerste blockchain-systemen die een gedistribueerde betalings-infrastructuur hebben, zoals Corda en Ripple, die gebruikt kunnen worden voor de verwerking van betalingen bij banken. En ten tweede blockchain-platforms die een smart contract functionaliteit bieden, zoals Ethereum en Hyperledger.
“Technologie omwille van technologie is zinloos” zei Skorobogatova, waaraan zij toevoegde dat 2018 het jaar zou zijn waarin Rusland en de internationale gemeenschap “een pragmatisch inzicht” zouden krijgen van de doeleinden waarvoor blockchain gunstig kan zijn, waarna ze over zouden kunnen gaan op het aanpakken van de realisatie op industriële schaal.
Skorobogatova heeft blockchain eerder een “revolutionaire technologie waarin zeker in geïnvesteerd moet worden” genoemd, waarbij zij benadrukte dat het begrijpen (en het omgaan met) van de bijbehorende risico’s essentieel is voor de mainstream financiële sector.
Eerder deze week kwam het nieuws dat de eerste officieel gereguleerde Initial Coin Offering (ICO) van het land zou worden getest met behulp van de nieuw opgerichte regelgevende sandbox van de Russische centrale bank, waarbij het grote staatsbedrijf Sberbank de anchor investor van het project was.
Ook keurde het Russische parlement de eerste van drie lezingen goed van nieuwe wetten die de crypto- en blockchain-industrie moeten reguleren, waarbij  zowel cryptocurrencies als tokens als eigendom worden gedefinieerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie