Home Nieuws Overheid en regulatie Amerikaanse overheid gaat strijd aan met Noord-Koreaanse hackersgroepen die cryptocurrency stelen

Amerikaanse overheid gaat strijd aan met Noord-Koreaanse hackersgroepen die cryptocurrency stelen

Het Department of the Treasury, het Amerikaanse ministerie van financiën, gaat sancties opleggen aan drie Noord-Koreaanse hackersgroepen. Dat blijkt uit een officiële aankondiging die het ministerie onlangs publiceerde. De hackersgroepen zouden onder andere betrokken zijn geweest bij een groot aantal hackaanvallen op cryptocurrency exchanges.

De sancties zijn gericht aan Andariel, Bluenoroff en de Lazarus Group. Deze laatste hackersgroep is bekend van de grootschalige “WannaCry”-aanvallen in 2017. Deze ransomware-aanval richtte veel schade aan in tenminste 150 landen. Ruim 300.000 computers werden platgelegd als gevolg van de aanval.

- Advertentie -

De drie groepen richten zich onder andere op overheden, militaire doelen maar ook financiële bedrijven als cryptocurrency exchanges. Naar verluidt hebben de groepen tussen januari 2017 en september 2018 voor ruim $571 miljoen aan cryptocurrency gestolen van Aziatische exchanges.

telegram_banner

Door de nieuwe aanpak erkent de Amerikaanse overheid deze hackersgroepen nu als “agentschappen en instrumenten, of gecontroleerde entiteiten van de Noord-Koreaanse overheid”. Deze groepen hebben als doel financiële middelen te bemachtigen die het Noord-Koreaanse wapen- en raketprogramma ten goede komen, aldus de Treasury Under Secretary voor terrorisme en financiële inlichtingen Sigal Mandelker:

Treasury onderneemt actie tegen Noord-Koreaanse hackersgroepen die cyberaanvallen plegen ter ondersteuning van illegale wapen- en raketprogramma’s, […] We zullen de bestaande Amerikaanse en VN-sancties tegen Noord-Korea blijven handhaven en met de internationale gemeenschap samenwerken om de cyberveiligheid van financiële netwerken te verbeteren.

Het Amerikaanse departement van binnenlandse veiligheid zal als toevoeging van de sancties van het ministerie van financiën malware gaan delen met cybersecurity-bedrijven. Zodoende hoopt de Amerikaanse overheid de VS en andere landen in de wereld beter te kunnen wapenen tegen deze Noord-Koreaanse cyberaanvallen.

In augustus bleek uit een rapport van de Verenigde Naties (VN) dat Noord-Koreaanse hackers voor $2 miljard aan cryptocurrencies van exchanges zouden hebben gestolen. Volgens dat rapport blijkt dat ook dit gestolen geld voor het wapen- en raketprogramma van het communistische land gebruikt worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.574,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.617,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.684,08 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.691,45 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.698,06 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.