Roy van Krieken Roy van Krieken
26/03/2022 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2022 13:02

Amerikaanse overheid start onderzoek naar energieverbruik crypto industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

 

De overheid in de Verenigde Staten begint de laatste tijd concrete stappen te nemen om de crypto industrie binnen een regelgevend raamwerk te krijgen. President Joe Biden tekende laatst een bevel waarin verschillende overheidsinstanties de opdracht kregen om digitale activa onder een vergrootglas te leggen. Hier blijft het niet bij, want het Witte Huis vraagt nu aan de Amerikaanse bevolking om hun mening over het energieverbruik van de crypto industrie, hetgeen voor veel tegenstanders van crypto een doorn in het oog blijft.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Proof-of-work crypto’s

Het Amerikaanse Office of Science and Technology Policy (OSTP), een uitvoerende instantie die direct onder de president valt, is onlangs begonnen met een uitvoerig onderzoek naar de implicaties van het energieverbruik van de crypto industrie.

Onderdeel van dit onderzoek is de mening van de Amerikaanse bevolking over de kwestie. Om die reden worden Amerikaanse burgers uitgenodigd om hun standpunten over het energieverbruik van de crypto industrie. Het onderzoek van de OSTP zou voor eens en altijd duidelijk moeten maken wat de factoren binnen het crypto ecosysteem zijn die positief of negatief kunnen bijdragen aan klimaatverandering.

“In het bijzonder wordt met dit recht op informatie (RFI) gezocht naar opmerkingen over de protocollen, hardware, hulpbronnen, economie en andere factoren die vorm geven aan het energiegebruik en de klimaateffecten van alle soorten digitale activa.”

Het is geen geheim dat bepaalde cryptocurrencies een enorme hoeveelheid stroom gebruiken om te kunnen functioneren. Dit zijn vooral de proof-of-work crypto’s. Dit zijn cryptocurrencies waar het netwerk wordt beveiligd door miners, zoals bijvoorbeeld het Bitcoin (BTC) netwerk en, in ieder geval nog een paar maanden, het Ethereum (ETH) netwerk.

Amerikaanse regulatie

Gelukkig voor crypto investeerders over de hele wereld lijkt de Amerikaanse overheid niet uit op het verbannen van de crypto industrie. Zowel Democraten als Republikeinen lijken de voordelen van de aanstormende wereld van crypto in te zien.  De Minister van Financien, Yanet Yellen, stond voorheen altijd bekend om haar anti-crypto standpunten, maar ook zij geeft inmiddels toe dat crypto in de toekomst voor grote voordelen binnen het financiële systeem kan gaan zorgen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie