Timo Bult Timo Bult
20/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2019 09:45

Amerikaanse presidentskandidaat Andrew Yang wil duidelijkere crypto-wetten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten er al weer aan te komen. In 2020 hebben nieuwe kandidaten de mogelijkheid om de fel bekritiseerde president Donald Trump uit het Witte Huis te werken. Een van die kandidaten is opvallend en is vooral voor crypto-enthousiastelingen interessant.
Andrew Yang doet mee in de strijd om als presidentskandidaat voor de democratische partij mee te doen aan de verkiezingen in 2020. Tijdens eerdere interviews uitte hij al zijn zorgen over de automatisering van de Amerikaanse economie, waarmee duidelijk is dat Yang op de hoogte is van de laatste technologische ontwikkelingen.
In een verklaring die op Yang’s campagnewebsite werd gepubliceerd blijkt nog maar eens dat Yang een zeer moderne kandidaat is. In de verklaring stelt hij namelijk dat de Amerikaanse overheid tot nu toe heeft gefaald in het ontwikkelen van een wettelijk kader voor cryptocurrencies. En daar wil Yang verandering in brengen:

Het regelgevingskader rondom cryptocurrencies in de VS loopt ver achter. We moeten investeerders, bedrijven en individuen laten weten hoe het landschap eruit ziet en hoe de technologie zal worden behandeld om innovatie en ontwikkeling te ondersteunen. Blockchain-technologie heeft een enorm potentieel.

Yang baseert zijn mening op het feit dat de crypto-industrie miljarden waard is. Het is daarmee een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie die niet zomaar over het hoofd mag worden gezien.
De Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben echter al wel crypto-specifieke regelgeving geïmplementeerd. Deze regelgeving is vaak té onduidelijk, aldus Yang:

Het is tijd dat de federale overheid duidelijke richtlijnen opstelt over hoe cryptocurrencies/digitale activamarkten zullen worden behandeld en gereguleerd, zodat investeringen kunnen worden voortgezet op basis van alle relevante informatie.

Kortom, als het aan Andrew Yang ligt zullen we met hem in het Witte Huis duidelijkere crypto-wetten gaan zien in de Verenigde Staten. Met zijn plannen is Yang de eerste presidentskandidaat ooit die crypto-regelgeving voorstelt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie