Amerikaanse presidentskandidaat Andrew Yang wil duidelijkere crypto-wetten

De volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten er al weer aan te komen. In 2020 hebben nieuwe kandidaten de mogelijkheid om de fel bekritiseerde president Donald Trump uit het Witte Huis te werken. Een van die kandidaten is opvallend en is vooral voor crypto-enthousiastelingen interessant.

Andrew Yang doet mee in de strijd om als presidentskandidaat voor de democratische partij mee te doen aan de verkiezingen in 2020. Tijdens eerdere interviews uitte hij al zijn zorgen over de automatisering van de Amerikaanse economie, waarmee duidelijk is dat Yang op de hoogte is van de laatste technologische ontwikkelingen.

In een verklaring die op Yang’s campagnewebsite werd gepubliceerd blijkt nog maar eens dat Yang een zeer moderne kandidaat is. In de verklaring stelt hij namelijk dat de Amerikaanse overheid tot nu toe heeft gefaald in het ontwikkelen van een wettelijk kader voor cryptocurrencies. En daar wil Yang verandering in brengen:

Het regelgevingskader rondom cryptocurrencies in de VS loopt ver achter. We moeten investeerders, bedrijven en individuen laten weten hoe het landschap eruit ziet en hoe de technologie zal worden behandeld om innovatie en ontwikkeling te ondersteunen. Blockchain-technologie heeft een enorm potentieel.

Yang baseert zijn mening op het feit dat de crypto-industrie miljarden waard is. Het is daarmee een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie die niet zomaar over het hoofd mag worden gezien.

De Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben echter al wel crypto-specifieke regelgeving geïmplementeerd. Deze regelgeving is vaak té onduidelijk, aldus Yang:

Het is tijd dat de federale overheid duidelijke richtlijnen opstelt over hoe cryptocurrencies/digitale activamarkten zullen worden behandeld en gereguleerd, zodat investeringen kunnen worden voortgezet op basis van alle relevante informatie.

Kortom, als het aan Andrew Yang ligt zullen we met hem in het Witte Huis duidelijkere crypto-wetten gaan zien in de Verenigde Staten. Met zijn plannen is Yang de eerste presidentskandidaat ooit die crypto-regelgeving voorstelt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.260,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.515,50 Kopen
2
Litebit
€26.521,80 Kopen
3
SATOS
€26.726,50 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...