Roy van Krieken Roy van Krieken
23/04/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2021 06:11

Australië wil crypto-sector faciliteren om financiële systeem te verbeteren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Australie wil crypto-sector faciliteren om financiële systeem te verbeteren

Ondanks dat de Australische toezichthouder van de effectenbeurs, de Australian Securities and Investments Commission (ASIC), een grote hoeveelheid berichten over oplichtingspraktijken ontvangt met betrekking tot crypto, is het orgaan toch vastberaden om de innovatieve crypto industrie te steunen.

Commissaris van de ASIC Cathie Armour spreekt op een panel tijdens de Australian Blockchain Week over de doelen van de Australische toezichthouder. “In stand houden, faciliteren en verbeteren van het Australische financiële systeem en alle bedrijven dat binnen dat systeem opereren” zijn volgens Cathie Armour de belangrijkste doelen van de ASIC. Dit om ervoor te zorgen dat “alle investeerders en consumenten genoeg vertrouwen hebben om mee te draaien in het systeem”.

Armour spreekt tijdens het panel ook lovend over innovatieve technologieën, zoals crypto:

“Als we het hebben over nieuwe innovaties zoals DLT (Distributed Ledger Technology), of nieuwe producten zoals crypto middelen zijn wij als ASIC heel erg geïnteresseerd in hoe we dergelijke producten en innovaties kunnen gebruiken om het financiële systeem te verbeteren.”

Armour was echter niet alleen positief over innovatieve technologieën zoals crypto. Ze haalt ook aan dat de Australische toezichthouder een groot aantal klachten binnenkrijgt over malafide praktijken. Als toezichthouder is het de taak van de ASIC om ervoor te zorgen dat consumenten en investeerders beschermd zijn. De ASIC is daarom vastberaden om actie te ondernemen om het klimaat voor investeerders en consumenten te verbeteren.

In maart heeft de ASIC al enkele waarschuwing voor consumenten naar buiten gebracht. Zo zouden Dating websites veelal crypto-scams bevatten. Profielen op dergelijke websites zouden mensen lokken naar uitzonderlijke crypto investeringskansen. Het blijkt dat een grote meerderheid van dergelijke profielen slechte bedoelingen hebben. Volgens de ASIC is in de periode van maart tot mei 2020, tijdens het begin van de corona pandemie, de hoeveelheid oplichtingen met 20% gestegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie