Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2024 20:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2024 19:00

Biden onder druk: Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Biden onder druk: Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance

Foto: Shutterstock/Consolidated News Photos

Afgelopen week was op Crypto Insiders te lezen over de ‘gijzeling’ van twee Binance leidinggevenden in Nigeria. Binance is de grootste cryptobeurs ter wereld.

Een Amerikaanse belangenorganisatie is hier kwaad over en zet president Joe Biden en zijn regering onder druk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Organisatie eist dat Biden direct actie onderneemt om Binance bestuurder vrij te krijgen

Twee hooggeplaatste bestuurders van Binance, Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla, werden eind februari opgepakt in Nigeria.

Anjarwalla is het hoofd van Binance in Kenia en Gambaryan leidt het criminele onderzoeksteam van Binance. Gambaryan heeft een Amerikaanse nationaliteit en was voorheen een agent van de Amerikaanse belastingdienst.

De Chamber of Digital Commerce, of Kamer van Digitale Handel, is een Amerikaanse belangenorganisatie die de industrie achter blockchain, crypto en bitcoin (BTC) ondersteunt.

De leden van deze organisatie eisen dat Biden en zijn regering onmiddellijk diplomatische actie ondernemen om Gambaryan op vrije voet te krijgen.

Advertentie

‘Gijzeling’ is een gevaarlijk precedent voor crypto ondernemers

De organisatie zegt dat Gambaryan onterecht is opgepakt. Het is zonder eerlijk proces verlopen en gaat tegen internationaal recht en diplomatische betrekkingen in.

Dit creëert ook een zeer gevaarlijk precedent, zegt de organisatie. Het zou ervoor kunnen zorgen dat alle Amerikanen die in het buitenland zijn, vooral ondernemers in de crypto-industrie, soortgelijke risico’s lopen door lokale autoriteiten.

“De ongerechtvaardigde detentie van Tigran Gambaryan is meer dan een juridisch probleem; het is een kwestie van nationale waardigheid en de bescherming van Amerikaanse burgers wereldwijd,” aldus de Chamber of Digital Commerce.

Voordat het tweetal werd opgepakt, werden ze uitgenodigd door de Nigeriaanse autoriteiten om recente beschuldigingen tegen Binance te bespreken.

Het land beschuldigt Binance van het profiteren van illegale transacties ten koste van Nigeria. Het land eist zelfs een vergoeding van meer dan $10 miljard.

De Chamber of Digital Commerce beschuldigt de Nigeriaanse regering er dan ook van het Gambaryan “onder valse voorwendselen” heeft uitgenodigd, opgepakt heeft zonder toelichting en nu gegijzeld houd voor losgeld.

De organisatie noemt het incident een “door de staat gesponsorde ontvoering” en kaart aan dat Nigeria een bondgenoot is van de VS. Ze eisen daarom dat Biden direct Gambaryan vrij krijgt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie